Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Košutnikov turn

PD Iskra Kranj - Stanko Dolenšek: Tokratna pot nas je vodila na enega zadnjih vrhov v grebenu Košute, na Košutnikov turn.

Po jutranjem zboru v Kranju smo z dvema avtoma odbrzeli proti Tržiču in naprej skozi Dovžanovo sotesko v Jelendol vse do zadnjega parkirišča pod Dolgimi njivami. Dolgega cestnega marša res nismo želeli. Bolj so prijale mehke gozdne stezice. V Dolgih njivah smo se samo pozdravili z oslovsko družinico in jo kar hitro ubrali po zahodni markirani stezi proti vrhu. Žal so nas po jutranji jasnini na vršnih strminah zagrnile megle. Razgled se je odstrl le tu in tam. Do grebena smo ubirali strmo stezico, naprej je bilo nekaj izpostavljenih delov in nekaj prijemov za skale. Na vrhu nas je pozdravil živ-žav ljudi. Nismo pričakovali, da nas bo toliko.

Po okrepčilu smo začeli s previdnim sestopom. Ozka in spolzka stezica se je vila med strmimi in izpostavljenimi travami. Koncetracija je lahko popustila šele tik nad planino, ko se je pot položila in razširila. Pri koči smo si privoščili domačo planšarsko hrano. Vrnitev domov smo si popestrili s sprehodom v sotesko potoka Stegovnik in njegovega malo poznanega slapa. Vode je bilo ravno prav za občudovanje in piko na i celotnemu dnevu.

Stanko Dolenšek 
 

07.09.2013 
Koči
Novice
Galerija

 
 



Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije