Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

2. Storžič VK

Bojan Ambrožič: Organizatorji z Nejcem Kuharjem na čelu, so se tik pred zdajci odločili da spremenijo progo ...

Po lanski zelo uspešni premieri Storžič vertikal kilometra, je bila tekma letos na sporedu že drugič. Na tekmo pa je bilo prijavljenih več kot 80 tekačev. Žal pa jo je rahlo zagodlo vreme. Vse dopoldne je iz megle rahlo rosilo. Zato so se organizatorji z Nejcem Kuharjem na čelu, tik pred zdajci odločili da spremenijo progo.

V originalni različici se je teklo z nekje sredine Storžiča natanko tisoč višincev na vrh Malega Storžiča. Tokrat pa so zaradi slabega vremena speljali izpred gostišča Gamsov raj do začetka jugozahodnega grebena Storžiča. Ta proga je prav tako premagala tisoč višincev, le da je bila za en kilometer daljša, zaradi nekoliko položnejšega spodnjega dela.

Štarti so se vrstili kronometrsko, na vsakih 30 sekund. S tem da so bili zadnji v vrsti za štart vsi najboljši gorski tekači. Spet se je pojavila dilema ali teči s palicami ali ne. Glede na to da je bil začetni del proge ravninski sem se odločil da nastopim brez palic. Že sam začetek je bil zelo blaten, zelo je drselo. Sploh pa tistim, ki smo štartali med zadnjimi. Po začetnem delu se je proga unesla. Že tu me je skorajda ujel Gregor Mlakar, ki je štartal 30 sekund za mano. Ker sem bil brez palic, sem lahko sedaj brez težav tekel in Gregorju spet pobegnil za nekaj 10 sekund. Žal pa mi kar nekaj časa ni uspelo dohiteti nikogar pred sabo, da bi ga lahko uporabil za narekovanje tempa.

Po približno 300 višinskih metrih je bilo začetnega položnejšega dela konec. Do sem skorajda ves čas tekel. Vesel sem bil tudi da me favoriti še vedno niso uspelo dohiteti. Potem pa se je počasi začel tisti pravi klanec, ki je značilen za vse vertikal kilometre. In ker v zadnjem času nisem nič treniral strme klance sem vedel da prav dolgo konkurence za sovjim hrbtom ne bom mogel zadržati. Najprej me je prehitel Gregor Mlakar. Njegov tempo mi je zelo ustrezal in naslednjih 200 višincev sem se ga držal kot klopa. To pa je po svoje lahko tudi nevarno, saj sem tekel tesno za njim in samo upal da mu ne bo spodneslo palic, po možnosti v moje oči. Na srečo je Gregor tekel skrajno previdno. Vendar napakam na tako strmi in tehnično zahtevni progi se v celoti skorajda ni mogoče izogniti.

Za tem je mimo naju švignil projektil Simon Alič. Njegov tempo je bil tako navit da smo ga brez boja samo spustili naprej. Na najbolj strmem delu me je prehitel še Klemen Triler. Potem pa je bilo do vrha še kakšnih 200 višincev po strmih travah. V ciljnem finišu je mimo mene zdrvel še Simon Novak, ki si je pri tem mimogrede spahnil še ramo. Zmagovalec drugega Storžič vertikal kilometra je tako postal Simon Alič (36:29) pred Klemenom Trilerjem (37:52) in Simonom Novakom (38:50). Med ženskami pa se je zmage drugič zapored veselila Špela Zupan (47:42).

Super prireditev v vseh pogledih. Upajmo le da bo drugo leto vreme dovoljevalo da se proga vrne na svojo originalno različico.

Bojan Ambrožič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27657

Informacije

Informacije