Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

9. Pohod ob Rapalski meji

bo v nedeljo, 15. septembra 2013, s pričetkom ob 9. uri v centru Žirov

Turistično društvo Žiri vas prav prisrčno vabi na ''Pohod ob Rapalski meji'', ki bo v nedeljo, 15. septembra, s pričetkom pohoda ob 9. uri v Žireh.
Štart bo izpred Turistične informacijske točke v centru Žirov.
Od tam se bomo podali skozi stare Žiri ter Tabor proti vasi Breznica. Pot se bo vila ob mejnikih do tistega glavnega mejnega kamna številka 39, ki stoji pod vasjo.
Skozi vas Breznica ter po grebenu se bomo povzpeli na skoraj tisoč metrov visoki Mrzli vrh. Pri naslednjemu glavnemu mejniku (38) bo ponovno postanek ob kozarcu čaja in koščku kruha.

Ob postankih bo popestreno s krajšim kulturno zgodovinskim programom. Po spustu do Ledin'ce, kjer nas bo pri cerkvi sv. Ane ob mežnariji pričakal topel obrok, pa bomo ob druženju z udeleženci pohoda, s kulturnim programom obeležili praznik vrnitve Primorske k matični domovini Sloveniji.

Gostje letošnjega kulturno zabavnega programa so glasbena skupina ŠTEDIENTJE.

V nedeljo boste v okviru Pohoda po Rapalski meji lahko poskusili posamezne sezonske tradicionalne jedi, ki preko projekta Okusi loškega podeželja, bogatijo gostinsko ponudbo izbranih gostincev na Loškem.

Spoštovani, naj vam ''Pohod ob Rapalski meji'' približa in predstavi naravo, vasi in ljudi, ki so bili nekdaj vpeti v nasilno urezano Rapalsko mejo.
Prijave za udeležbo zbirajo od 8. ure dalje na štartu v centru Žirov, kjer se bo vplačal prispevek za organizacijo in ostalo pogostitev na poti.

Ostale informacije: 031 532 798 (Rok)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije