Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinci plesali že zjutraj

Slovenske novice: Na Vogar se je povzpelo 336 planincev.

Na predzadnjem dogodku letošnje Zlatorogove transverzale ponosa pred Kosijevim domom na Vogarju se je zbralo 336 planincev, med katerimi je bilo 105 takih, ki so v letošnjem letu osvojili že vseh 11 Zlatorogovih vrhov. Če bi sodili po zgodnjem sobotnem jutru, se je obetal skoraj sodni dan. Tudi vremenoslovci so napovedovali oblake in dež, vendar se je sobota pozneje razvila v čudovit in topel sončen dan. Prvi planinci so na vrh Vogarja prisopihali še v megli in nizki oblačnosti, kaj kmalu pa se je izjemna razgledna planina nad Bohinjskim jezerom že kopala v sončnem siju.

Že pred osmo uro zjutraj so na ploščadi pred domom odmevale melodije ansambla Sreča in prve planince so zasrbele pete. Verjetno planinci še nikoli niso plesali tako zgodaj. K pravemu vzdušju je zagotovo doprinesla ekipa Planinskega društva Železničar Ljubljana, ki upravlja Kosijev dom. Letos društvu predseduje nov predsednik, in sicer Drago Savič, ki je na novo imenoval ekipo, ki upravlja planinsko postojanko na Vogarju. Andrej in Mira ter njen mož so se resnično izkazali za odlične in srčne gostitelje.

V Zlatorogovo častno vpisno knjigo se je čez dan vpisalo nekaj manj planincev kot običajno, kar gre najverjetneje pripisati slabi vremenski napovedi, vendar tudi 336 ni zanemarljiva številka. Pivovarna Laško bo v imenu vseh 336 planincev za vsakega donirala evro ter k temu pridala še 664 evrov, da zaokroži donacijo planinskemu društvu Železničar Ljubljana na okroglih tisoč za njihovo nadaljnje učinkovito delovanje.

Letošnje druženje zlatorogovcev se bo zaključilo v soboto na Planinskem domu na Šmohorju nad Laškim, kjer bodo razglasili častne Zlatorogove ambasadorje. Naziv bodo prislužili vsi, ki bodo osvojili vseh 12 letošnjih ciljev.

Mi. K.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije