Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Gorsko kolesarsko prvenstvo Slovenije

 09.10.1923

dLib.si

torek, 9. oktober 1923, ob 05:29, Boris Štupar, ogledov: 926

Jutro (1923): Z dirko na 8 km dolgi gorski progi Podlipa-Smrečje je v nedeljo kolesarska »Ilirija« zaključila svojo letošnjo dirkalno sezono na cestah.

V zimskem času se namerava prirediti več tekem na dirkalnih aparatih ter bo s tem možno nuditi občinstvu kar največ športnega užitka.
Kljub neugodnemu vremenu so je javilo za gorsko prvenstvo 12 dirkačev, seveda najboljše moči kolesarske »Ilirije«, SK. Primorje ter Kol. kluba »Danice« na Jožici.
Startalo je 10 dirkačev. Takoj od starta so vozili v pravem »Bummeltempo«, šele v drugem ovinku je Goltes krepko potegnil ter razvil ostro borbo, ki je trajala prav do cilja. Vsled defekta je kmalu odstopil Kosmina (Primorje). Pri 2 km se je Pečniku zlomil okvir kolesa (Danica), tako da je moral odstopiti. V krasnem tempu in v najboljši formi je zmagal Goltes (Ilirija), sicer je njegov čas skoro za celo minuto slabši od časa, katerega je dosegel lani Šolar, vendar je bila letos proga mnogo slabša vsled deževja zadnjih dni. Rezultati so sledeči:
1.) Goltes Adolf (Ilirija) 25.10,
2.) Kosmatin Ivan (SK. Primorje) 27.28,
3.) Skrajnar Anton (Ilirija) 27.38 (prvi s težkim kolesom),
4.) Bar Adolf (Ilirija) 28.40,
5.) Ramovš I. (Danica, Ježica) 20.17,
6.) Ladič Marjan (Ilirija) 30.7,
7.) Kodrin I. (SK. Primorje) 31.27,
8.) Pogačar Ivan (Ilirija) 32.48.
Dirka se je izvršila v najlepšem redu in brez najmanjše nezgode. Po dirki so se
zbrali vsi tekmovalci in izletniki pri »Mantovi« na Vrhniki. Pri tekmi so sodelovali gg. člani »Motokluba Slovenija« ter gre za preskrbo cilja in kontrole, največja zahvala gospodu Čamerniku, Ogrinu in Rebolju. Prihodnji mesec namerava prirediti Kolesarska Ilirija športno veselico z razdelitvijo nagrad in diplom.

Jutro, 9. oktober 1923

Oznake: KOL
eXTReMe Tracker