Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.07.13

Veliko nesreč in reševanj - Predviden razvoj vremena

Ob 10.26 si je na plezališču v Dolžanovi soteski v občini Tržič plezalec poškodoval glavo. Gorski reševalci GRS Tržič so plezalca na kraju oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila NMP Tržič v nadaljnjo oskrbo.

Ob 17.29 si je v novi centralni smeri na Mali Babi, občina Jezersko, pri plezanju alpinist poškodoval roko. Dežurna ekipa za reševanje v gorah je alpinista oskrbela in ga ob pomoči helikopterja LPE prepeljala v SB Jesenice.

Ob 14.54 si je na Veliki Planini, občina Kamnik, pri sestopu iz sedežnice planinec poškodoval prst. Reševalci GRS Kamnik so planinca oskrbeli. Nadaljnjo zdravniško oskrbo si je poškodovanec poiskal sam.

Ob 11.16 si je pri Gomiščkovem zavetišču v Krnskem pogorju v občini Kobarid planinka poškodovala gleženj. Zaradi hudih poškodb ni mogla sestopiti v dolino. Helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah je poškodovano prepeljala na SB Jesenice.

Ob 8.45 je na regionalni plezalni poti Gožarjeva peč v Vinski Gori, občina Velenje, plezalec padel v globino. Poškodovanemu so odhiteli reševalci GRS Celje, vendar pa so bile poškodbe plezalca tako hude, da je na kraju nesreče izgubil življenje.

Ob 13.29 sta se pri naselju Log pod Mangartom v občini Bovec ob pristanku tandema poškodovala jadralna padalca. Oskrbeli so ju reševalci NMP ZD Tolmin. Helikopter LPE in dežurna ekipa za reševanje v gorah sta poškodovano udeleženko prepeljala na v UKC Ljubljana. Reševalci NMP ZD Tolmin pa so drugega poškodovanega udeleženca prepeljali v SB dr. Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici. Aktivirani so bili tudi reševalci Postaje GRS Bovec, ki so pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanih.

Ob 21.31 se je ob pristanku na pristajališču za padalce v kraju Log pri Vipavi, občina Vipava, jadralni padalec poškodoval nogo. Reševalci NMP Ajdovščina so poškodovanega padalca oskrbeli na kraju samem, kasneje pa so ga z reševalnim vozilom prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno in zelo vroče. Čez dan bo pihal jugozahodni veter.
V ponedeljek bo precej jasno, popoldne se bo oblačnost povečala. Na območju Julijskih Alp bodo že popoldne krajevne nevihte, zvečer in v noči na torek tudi drugod. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter.
V torek in sredo bo pretežno jasno. Na Primorskem bo v torek pihala šibka burja. Vročina bo prehodno popustila.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije