Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski tabor na Pokljuki

OPD Koper: Planinci iz Mladinskega odseka OPD Koper so preživeli nepozaben teden na planinskem taboru na Pokljuki

Planinci iz Mladinskega odseka OPD Koper so od 29. junija do 06. julija preživeli nepozaben teden na planinskem taboru na Pokljuki . Tabora so se udeležili učenci OŠ Koper, OŠ Dušana Bordona, OŠ dr. Aleš Bebler –Primož Hrvatini, OŠ Dekani, OŠ Elvire Vatovec Prade in OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio – Koper pod vodstvom mentorjev, vodnikov, kuharice in medicinske sestre. Za nekaj dni so se jim pridružili tudi najmlajši planinci iz vrtca Koper - Kekec in enote Pobegi - Zajček (o njih smo že pisali).
Ni jim bilo dolg čas, saj je teden minil v vsakodnevnih pestrih dejavnostih. Bili so na različno zahtevnih pohodih ter nabirali nova spoznanja o varni hoji v gorah; obiskali so planine, pa Blejsko kočo, šli na Viševnik, starejši in bolj izkušeni so se podali celo do Vodnikovega doma, pa na Debelo peč ter se povzpeli na Veliki in Mali Draški vrh.

Seveda na taboru ni manjkal orientacijski pohod, pomerili so se v štafetnih igrah in oviratlonu, se spuščali po žičnici… Priredili so tudi že tradicionalni »narobe dan«, ko so mladi prevzeli vodstvo in ustvarili zanimivo vzdušje. Šlo ni niti brez planinskega krsta.
Obogateni z mnogimi doživetimi vtisi in novimi spoznanji so se vrnili domov, kjer bodo nadaljevali z brezskrbnimi počitnicani in si nabrali novih moči za delo v novem šolskem letu.
Da so se res imeli lepo, ilustrirajo tudi fotke iz arhiva OPD.


Adriana Vitez
 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije