Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nesreča na Kamniških planinah

Slovenski narod: V soboto zvečer sta prišla v kočo na Kamniškem sedlu dijaka Tominšek in Hilbert.

V koči sta našlan dijaka Petriča iz Šiške in dogovorili so se vsi trije, da gredo skupaj na Grintavec. Odšli so skupno in so hodili skupaj do Rinke. Tam se je Petrič, kljub ugovarjanju svojih tovarišev, ločil od družbe, češ, da hoče preplezati nevarno steno za Rinko in priti čez steno na Skuto. To je poskusil Petrič že dvakrat, toda obakrat se je moral vrniti. Petrič in ostala dijaka, ki sta šla po zaznamovani poti, so ostali delj časa v zvezi, toda kmalu se ni slišal več klic Petričev. Nato sta čula Tominšek in Hilbert šum, ki ga je povzročilo padanje kamenja po strmi pečini za grebenom. Prišla sta na Skuto, toda Petriča ništa našla.
Po daljšem čakanju sta odšla na Grintavec. Toda tudi tam nista našla izgubljenega tovariša. Iz Grintavca sta ga šla iskat v Zoisovo kočo, odkoder sta se vrnila zopet na Kamniško sedlo. Toda Petriča nista našla.
Tudi v Kamniški Bistrici se Petrič ni oglasil. Dijaka sta celo stvar naznanila; takoj drugi dan je odšla rešilna ekspedicija, ki bo preiskala steno in okolico, da najde eventualno ponesrečenega Petriča.

Slovenski narod, 30. julij 1913
 

30.07.1913

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27627

Informacije

Informacije