Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Kraljevska dvojica v Bohinju

29.07.1923

dLib.si

nedelja, 29. julij 1923, ob 10:34, Boris Štupar, ogledov: 640

Jutro - Iz Bohinja nam poročajo:

V četrtek popoldne sta nas razveselila dva dvorna avtomobila, ki sta pripeljala kralja in kraljico do hotela »Zlatoroga« v »ukancah«, na koncu Bohinjskega jezera.
Kraljevska dvojica z malim spremstvom je dospela ribarit. Pred hotelom prisotni hrvatski, srbski, češki in slovenski letoviščarji so kralja in kraljico pozdravljal z vzkliki in neka deklica je izročila kraljici šopek. Vsa družba je nato odšla proti Savici. Žal, da je kmalu začelo deževati, nakar se je družba vrnila k »Zlatorogu« in se med pozdravljanjem občinstva vrnila na Bled.
Vsi hoteli ob jezeru so prenapolnjeni in je treba za sobe vsekakorprej vprašati, predno se človek odpelje v Bohinj. Pri »Zlatorogu« stane v dependansi sobica z dvema posteljema 10 Din in 1 Din občinske takse. Vožnja z avtom od Bohinjske Bistrice do »Zlatoroga« ob jezeru stane 30 Din za osebo!
Na onmibusu plačaš 25 Din. Nerodno je, da nimajo hoteli in vile ob Bohinjskem jezeru nobene informativne pisarne v Boh. Bistrici, tako da moraš šele na mestu letati za sobo ali posteljo.

Jutro, 29. julij 1923
 

eXTReMe Tracker