Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.07.13

Štiri akcije GRS - Predviden razvoj vremena

Ob 12.37 se je na Okrešlju, občina Solčava, poškodoval oskrbnik planinske koče. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Celje. Poškodovanega so prenesli do helikopterja LPE z ekipo HENMP s katerim so ga prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 12.38 je na poti proti slapu Savica v Ukancu, občina Bohinj, starejša planinka izgubila zavest. Oboleli so na kraju dogodka nudili pomoč reševalci NMP Bohinj, obstajal pa je sum na možgansko kap. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj in ekipa GRS na Brniku z vojaškim helikopterjem. Gorski reševalci GRS Bohinj so obolelo pripravili za transport s helikopterjem, nato so jo z vitlom dvignili v helikopter in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 21.29 je planšarja na planini Kofce v občini Tržič obšla nenadna slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Tržič z zdravnikom-reševalcem letalcem in posadka s helikopterjem LPE. Planšar zaradi zastoja srca ni preživel.

Ob 14.30 so planinci pod Pogačnikovim domom na Kriških podih slišali klice na pomoč iz stene Bovškega Gamsovca. Aktivirani so bili gorski reševalci Postaje GRS Bovec in dežurna Ekipa GRS in posadka s helikopterjem SV.
Naknadno, ob 15.01 so bili bovški reševalci obveščeni tudi o planincu s poškodovano nogo, ki se je nahajal v Pogačnikovem domu. Poškodovanega planinca so s helikopterjem prepeljali v Dom v Vratih, kjer so ga prevzeli reševalci NMP, helikopter pa je odletel v pregled stene Bovškega Gamsovca. V plezalni steni so bile vsaj tri naveze, ki pa niso potrebovale pomoči. Tudi ponovnih klicev za pomoč niso več prejeli.

Ob 16.08 si je na Gorjušah, občina Bohinj, oseba poškodovala glavo. Reševalci NMP Bohinj in HeNMP so poškodovanega oskrbeli in ga s helikopterjem SV prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek in torek bo večinoma sončno, predvsem v hribovitem svetu bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Veter bo v torek ponehal.
V sredo bo sončno in večinoma brez neviht.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, Čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije