Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Peš in s kolesom v alpske doline

Gorenjski glas - Marjana Ahačič: V Mojstrani so v soboto že četrto leto zapored s športno–kulturno prireditvijo zaznamovali Dan alpske konvencije.

Mojstrana – Kolesarji in pohodniki so se že zgodaj dopoldne izpred Planinskega muzeja odpravili v Radovno in Krmo, ob vrnitvi pa jih je pred muzejem čakal bogat kulturni program, v katerem so poleg domače folklorne skupine nastopili še pevci iz Rezije, godci iz Tolmina, plesalci iz Narodnega parka Nockberge in klekljarici iz Idrije. Organizatorji so pripravili tudi delavnice za otroke in predstavitev alpskih regij ter TNP in partnerskih alpskih parkov.

»Parki so namenjeni obiskovanju. Naše poslanstvo so trajnostna raba, varstvo in uporaba. V čast in poslanstvo nam je, da cilje Alpske konvencije lahko udejanjimo tudi skozi upravljanje Triglavskega narodnega parka,« je ob tem poudaril direktor TNP Martin Šolar. Miro Eržen, vodja planinskega muzeja in podpredsednik Planinske zveze Slovenije pa je dodal, da podpisnice pred dvajsetimi leti ustanovljene Alpske konvencije želijo ozaveščati tako o pestrosti narave kot o bogastvu kultur v alpskem prostoru. Osnovno namen Dneva Alpske konvencije je bil tako opozoriti na občutljiv alpski prostor, predstaviti pomen Alpske konvencije in posebnosti alpskih dolin, pomen ohranjanja narave in kulturne dediščine ter spodbuditi obiskovalce, da alpske doline obiskujejo na okolju prijazen način.

Marjana Ahačič

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije