Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nočna

GRS Ljubljana: ... reševalna akcija v Peklu

V soboto, 29. junija, zvečer, ko smo se že udobno zleknili v fotelje po lepi soboti, so zazvonili SMS-i z obvestilom o reševalni akciji v Peklu pri Borovnici.

Ponesrečenka je zdrsnila med četrtim in petim slapom in se hudo poškodovala. Pri njej je bila že ekipa Nujne medicinske pomoči iz gasilci iz Stare Vrhnike. Ugotovili so, da so poškodbe resne, teren pa zelo zahteven. Zato so za pomoč zaprosili še Gorsko reševalno službo in gasilce iz Borovnice.

Odpeljali smo se do Pokojišča nad Borovnico in naprej po gozdnih cestah nad sotesko Pekel. Ekipa GRS je skupaj z gasilci sestopila s ceste do mesta nesreče in prevzela tehnični del reševanja. Ponesrečenko smo najprej z uporabo vrvne tehnike potegnili iz soteske na pot. Nadaljevanje poti je bilo izpostavljeno, zato smo za varen transport ponesrečenke napeli vrvno ograjo, ob kateri smo jo ob pomoči gasilcev prenesli na tehnično manj zahteven del poti. Sledil je še naporen prenos ponesrečenke po vzpenjajoči se stezi do ceste, kjer smo jo predali ekipi Nujne medicinske pomoči.

Na tehnično zahtevnem nočnem reševanju smo učinkovito sodelovali z ekipama prostovoljnih gasilskih društev Borovnica in Stara Vrhnika.

Zapisal: Miha Peternel 
Fotografije: Branko Žorž 

30.06.13, 19:27

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije