Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Dobrči rekordnih 710 pohodnikov

Slovenske novice: Osmi izlet akcije Gremo v hribe je udeležence popeljal na gorenjski balkon.

To je bil že osmi dogodek akcije, ki se imenuje – Gremo v hribe. Kje natančno? Na Gorenjskem, pri Koči na Dobrči, kamor se je Zlatorogova ekipa podala nasploh prvič. To je bil dan, ko se je v vpisno knjigo vpisalo rekordnih 710 pohodnikov, tudi tekačev in kolesarjev je bilo na pretek. Veselje, ples, gostoljubje domačinov, dva glasbena izvajalca, 4. tek na Dobrčo in Zlatorogova ekipa, da, to je bil res poseben dan!

Mogočna Dobrča (1478 m), ki se strmo dviga z gorenjske ravnine, zemljepisno pomeni najjužnejši odrastek Stola, čeprav je del Karavank, geografsko spada pod Kamniške Alpe. Tamkajšnja planinska koča je bila v letu 2012 razglašena za najbolj priljubljeno, stoji na pobočju, imenovanem Kres, in ponuja izjemen razgled. Domačini ji pravijo kar gorenjski balkon in še kako prav imajo!

Oskrbnik Milan je poskrbel, da si bodo udeleženci Zlatorogove transverzale ponosa tokratni dogodek dobro zapomnili. Gostoljubje domačinov je bilo v pravem nasprotju s pregovorno varčnimi Gorenjci, saj je bilo hrane v izobilju, nasmejanih obrazov, dobre volje in glasbe pa še zdaleč ni zmanjkalo. V zraku je bilo čutiti odlično vzdušje. Za glasbo so tokrat poskrbeli Veseli Begunjčani in Tanja Žagar. Dodobra so ogreli ozračje in na plesišče zvabili tudi tiste najbolj utrujene. Plesalo se je do poznega popoldneva, vmes pa so pohodniki lahko sodelovali še v priljubljenih Zlatorogovih igrah in z navijanjem pozdravljali tekače, saj je prostor pri koči tudi cilj 4. teka na Dobrčo. Start je bil na Brezjah pri Tržiču, prvi tekač pa je do cilja potreboval le nekaj več kot 37 minut.

Tokratni soorganizatorji Zlatorogovega dogodka na Dobrči so bili iz vrst Planinskega društva Tržič, ki mu predseduje gospa Erna Anderle. Gotovo so zadovoljni, saj se je na Dobrči v vpisno knjigo podpisalo, kot rečeno, rekordnih 710 pohodnikov. Temu številu bo Pivovarna Laško dodala še 290 ter okroglih tisoč evrov namenila PD Tržič. Pivovarna Laško namreč za vsak podpis nameni evro lokalnemu planinskemu društvu za nadaljnje uspešno delovanje.

Pred poletnim počitkom vas že to soboto, 6. julija, organizatorji akcije Gremo v hribe ponovno vabijo, ko vas bo pot vodila vse do Domžalskega doma na Mali planini.

L.K.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije