Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kje vse smo se potepali

Alphut - Andreja Fošt: Na kratko o dogajanju v AK Slovenska Bistrica


15. 04.
so Bogdan, Ursula in Gorazd opravili pristop na Grossglockner, vendar zaradi prevelike gneče poti niso nadaljevali, je pa zato sledil zabavnejši del pristopa: spust s smučmi v dolino.
18.04. smo se Zdenko, Mira in Andreja podali v Grazerbergland prvič v sezoni preizkusit skalne smeri: plezali smo Muflkante ter Shlangengrube.
30.04. pa so načelnik AKSB Tomi, Sebastjan in Tomi Štribl zaradi dolge zime lahko opravili pristop na Skuto

Zaradi dolge zime in slabih zimskih razmer smo že vsi komaj čakali na skalne smeri. Tako sta se Zumba in Tomaž 24. aprila odpravila v Krofičko, kjer sta lezla prvenstveno smer, ki sta jo poimenovala Pozabljena tišina.

Ostali člani AKSB so bili prav tako zelo aktivni, saj so se pripravljali in trenirali za odpravo, zaradi tega je bil vsakoletni tabor letos v Paklenici slabše obiskan.
Kljub temu pa so udeleženci tabora preplezali kar nekaj smeri: Dr. Frainkenstein, Aigor, Flex in Rex, Barba Ante, Bora, Cirkus

13.05. je v organizaciji AKSB v Slovenski Bistrici potekalo Prvenstvo vzhodne Slovenije v športnem plezanju.
19.05. sva Bogdan in Andreja v Klemenči peči lezla Vesele nogice, ki naju je vreme razvajalo, smer pa je itak užitek.
06.06. je 15 članov AKSB odpotovalo v Ande, ki so si zadal za cilj preplezati eno ali več sten na območju Cordillere Blance in Cordillere Huyhuash v Peruju. Spremljate jih lahko na povezavi Andi2013

Ostali pa se potepamo predvsem po Avstriji in pustimo, da nas vreme razvaja, predvsem pa uživamo v lepih smereh.

Tako sta Mira in Zdenko od 21. do 26.06. še enkrat obiskala Paklenico kjer sta splezala: Severno rebro, Zimski cvet, kombinacija Spitt Bull z Nosorogom, Wattersong – Centralni kamin

22. 06. pa smo se Bogdan, Viki ter Andreja podali na še malo na drugi konec Slovenije raziskovati slovenske hribe, kjer si je Bogdan za izziv izbral smer Madona, ki je nama z Vikijem kar malo pognala kri po žilah, drugače lepa in zelo razgibana smer in sva vsekakor uživala. Sami sestop pa se je odvijal v zelo hitrem koraku ker nam je dobesedno za ritjo »lilo«.

In še nekaj utrinkov s potepanj ...

Andreja Fošt 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije