Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gerharda Trammerja našli mrtvega

Slovenske novice: Avstrijec je med hojo zdrsnil
24ur: Pod Triglavom umrl avstrijski alpinist - Večer: Pogrešanega našli mrtvega

KRANJ – 50-letnega avstrijskega državljanja Gerharda Trammerja, ki so ga pogrešali od nedelje, so danes okoli 18. ure našli mrtvega na skalni polici pod potjo iz Rdeče škrbine proti Planiki pod Triglavom. Policist gorske policijske enote, ki je z ekipo za helikoptersko reševanje v gorah našel pogrešanega, je ugotovil, da je Avstrijec med hojo zdrsnil in padel ter se pri tem tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrl. Pokojni je bil ustrezno opremljen za hojo v gorah, uporabljal pa je zaščitno alpinistično čelado.

M. U.


Pod Triglavom umrl avstrijski alpinist

24 ur.com - Kranjska Gora, 25.06.2013, 20:03
Pogrešani avstrijski državljan, ki se je odpravil na Triglav, je omahnil in se tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. Pod Triglavom ga je našla gorska enota policije.

Pripadnik policijske gorske enote je na skalni polici pod potjo iz Rdeče škrbine proti Planiki pod Triglavom našel truplo pogrešanega 50-letnega avstrijskega državljana, ki se je 24. junija odpravil na Triglav.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je Avstrijec med hojo zdrsnil in padel ter se pri tem tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrl.

Pokojni je bil ustrezno opremljen za hojo v gorah, uporabljal pa je tudi zaščitno alpinistično čelado, še dodajajo na policijski upravi Kranj.

V nedeljo okoli 12.30 so kranjskogorske policiste obvestili, da pogrešajo 50-letnega avstrijskega državljana Gerharda Trammerja, ki so ga nazadnje videli v dolini Vrat pri Mojstrani, od koder naj bi se odpravil proti Triglavu.

D.L./M.R.


Večer, Črna kronika: Pogrešanega Avstrijca našli mrtvega

Avstrijskega državljana Gerharda Trammerja, ki so ga pogrešali od ponedeljka, so policisti gorske policijske enote v torek okoli 18. ure našli mrtvega. 50-letnika so našli na skalni polici pod potjo iz Rdeče škrbine proti Planiki pod Triglavom, so v sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi (PU) Kranj. Policist gorske policijske enote, ki je z ekipo za helikoptersko reševanje v gorah našel pogrešanega, je na kraju dogodka opravil ogled in ugotovil, da je Avstrijec med hojo zdrsnil in padel. Pri tem se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrl. Pokojni je bil sicer ustrezno opremljen za hojo v gorah, uporabljal je zaščitno alpinistično čelado, so še zapisali na PU Kranj. (čk)

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

3 komentarjev na članku "Gerharda Trammerja našli mrtvega"

Igor Zlodej,

Rdeča škrbina ne obstaja. Gre za Triglavsko škrbino, domačini ji pravimo tudi Bovška škrbina, kar je staro ime, dokler ga ni nekdo iz Ljubljane spremenil. V teh dneh je območje pod škrbino še v celoti po snegom, zato je varno prehodna edino z derezami in cepinom, kdor take opreme nima bo težko prišel čez oz. se mu lahko zgodi nesreča.


Marko Kern,

Nekdo? Kdo? Je mišljen Tuma, ki navaja ime Triglavska škrbina?


Darko Podkoritnik,

Ti presneti "Ljubljančani"! Mar je sploh še kdo drug lahko kriv, če se v naših hribih kaj slabega dogaja?

Saj ni treba z vsakim takim nestrpnim zapisom med vrsticami povedati, da smo z "dežele". Vsi presneti Ljubljančani so vsaj v drugem kolenu sovaščani VSEH tovrstnih komentatorjev!!!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije