Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 04.07.13

ŠZL - Žiga Černe: Pester konec tedna za pohodnike ...

Bregarjev pohod
Pred kratkim smo vas že povabili na zanimiv pohod po Fužinskih planinah in tokrat vas na kratko želimo nanj le spomniti. 6. julija boste šli po nekaterih še živečih pašnih planinah nad Staro Fužino, začetek pohoda pa bo 9. uri na planini Blato. Hoje po lahki poti pa bo za pet ur, na zadnjem postanku v Bregarjevem zavetišču, pa vas bosta čakala domača kuhana klobasa in čaj. Startnina bo pet evrov. Če se boste na izlet odpravili iz Ljubljane, lahko izkoristite tudi brezplačen avtobusni prevoz. Informacije: 041 311 070, www.pzs.si.

Pohod ob nemško-italijanski okupacijski meji
Bliža se praznovanje praznika Občine Škocjan, imenovano Knobleharjevo, ki je posvečeno domačinu, misijonarju in raziskovalcu Ignaciju Knobleharju (raziskoval je predvsem področje Belega Nila v južnem Sudanu). Če niste vedeli: po njem se imenuje ulica za Bežigradom v Ljubljani. V času praznovanja poteka vrsta kulturnih in tudi rekreativnih dogodkov, natanko v soboto, 6. julija pa pripravljajo tudi pohod ob nekdanji nemško-italijanski okupacijski meji. Začetek bo ob 8. uri na Telčah, čaka pa vas ura in pol ur lahke hoje čez Gorenje in Dolenje Dole, s postanki, okrepčili in krajšimi slovesnostmi ob spominskih obeležjih vred. Cilj bo ob 11. uri pri Kulturnem domu Bučka. Prijavnine ne bo. Za vrnitev bo poskrbljeno. Informacije: 031 462 821, www.obcina-skocjan.si.

Obisk doline Triglavskih jezer
Osem kilometrov dolgo alpsko dolino med Bohinjem in Trento, krasi pravljično število sedmih jezerc. Že od nekdaj je zavarovano Dolino Zajezerom, kot jo je imenoval dr. Henrik Tuma, veljala za enega najlepših predelov Julijcev. K temu je pripomogla tudi ena najstarejših planinskih postojank ob Dvojnem jezeru, ki jo boste lahko obiskali na dvodnevnem pohodu, to soboto in nedeljo. Izhodišče poti bo na planini Blato, do Koče pri Triglavskih jezerih in nazaj pa boste v dveh dneh hodili skupaj trinajst do šestnajst ur, z obiskom zanimivih bližnjih vrhov vred. Pohod je primeren za vsakogar z nekaj kondicije, saj bo ritem hoje počasnejši. Odhod bo ob 6. uri iz Ljubljane (s prve bencinske črpalke po obvoznici na Celovški) oziroma ob 8. uri s planine Blato. Prijavnina bo dvanajst evrov, dodatna stroška pa boste še prevoz in prenočišče. Informacije: 040 689 502, www.pd-ljmatica.si.

Nočni obkolpski pohod z baklami
Cesto od Gorenje Žage, do Dola, ki se ves čas spremlja tok reke Kolpe in vodi po njenem levem bregu, bodo v soboto, 6. julija zvečer, v skladu s prometnimi predpisi zasedli številni ljubitelji večernega pohodništva po neokrnjeni naravi in svežem zraku, ki se bodo odzvali povabilu organizatorjev iz Kostela. Začetek bo ob 20. uri v Gorenji Žagi pri kapelici, cilj pa po štirinajstih kilometrih v Dolu ali po šestih kilometrih v Bilpi. V Dolu, bodo na turistični kmetiji Konda, poskrbeli za malico, pijačo in prenočišče v seniku. Startnina bo po en evro za odrasle, otroci pa gredo na izlet brezplačno. Bakle lahko prinesete s seboj ali jih kupite na startu. Informacije: 041 549 938, 040 516 660, www.tsdrustvo-kostel.si.

Pohod po poteh Robanovega Joža
Eno od treh znamenitih alpskih ledeniških dolin v Savinjskih Alpah pa lahko obiščete v nedeljo, 7. julija. Kmetije so v Robanovem kotu že okoli tisoč let, že leta 1950 pa je bila celotna dolina zavarovana kot naravna znamenitost. Izhodišče za pohod proti koncu doline bo pri kmetiji Roban med 9.30 do 10. uro, po kulturnem programu in okoli uro trajajoči lahki razgledni hoji, bo na Robanovi planšariji zaključek z mašo in ponudbo planšarskih dobrot. Informacije: 03 839 07 10, www.solcavsko.info.

Riklijev pohod na Stražo
Na Bledu se sezona nikoli ne konča, to nedeljo pa ste tja vabljeni na čudovit pohod z zanimivo vsebino, ki vam bo morda vlila novih moči. Prehodili boste namreč lep kos poti ob Blejskem jezeru, kjer je nekdaj švicarski zdravilec Arnold Rikli, svoje paciente zdravil s posebnimi zračnimi, svetlobnimi in vodnimi kopelmi. Njegovi načini zdravljenja so seveda aktualni tudi v današnjih dneh. Odhod bo že ob zgodnji sedmi uri zjutraj pred hotelom Golf, že takoj pa boste zagrizli v ne prehud klanec na Stražo, kjer dobite zajtrk. Naslednje postaje bodo Zaka, hrib Osojnica in spet Zaka, kjer bo na travniku pripravljeno kosilo. Sledile bodo zabavne igre ter kopeli. Pa še nekaj: Arnold Rikli je na svojih terapijah priporočal lahkotna oblačila svetlih barv, slamnike, bose noge in veliko dobre volje! S seboj vzemite še brisačo, kopalke in nahrbtnik, kamor boste lahko odlagali odvečno obleko, saj boste skušali telo čim bolj izpostaviti naravi. Informacije: www.bled.si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije