Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 22.06.13

Veliko nesreč in reševanj GRS - Predviden razvoj vremena

Ob 10.25 je v Podolševi, občina Solčava, na poti od Koče na Grohatu proti Srednji Raduhi v plezalni smeri pod Stanetovo zajedo planinec padel in si pri tem poškodoval nogo. Zaradi bližjega in hitrejšega dostopa so posredovali gorski reševalci GRS Koroške in skupaj z dežurno ekipo GRS z Brnika poškodovanega oskrbeli, nato pa je bil s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljan v celjsko bolnišnico.
V pripravljenosti so bili tudi gorski reševalci GRS Celje.

Ob 14.15 pri sestopu od zgornje postaje žičnice na Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, pohodnika ni bilo na dogovorjeno mesto. Gorski reševalci GRS Kranj so ga našli v Lukanskem grabnu in ga nepoškodovanega pospremili v dolino do vozila.

Ob 21.02 je pri sestopu skupine planincev s Spodnjega Rokava, v občini Kranjska Gora, planinki na glavo padel kamen. Po dogovoru med poškodovano planinko, gorskimi reševalci GRS Mojstrana in zdravnikom bodo planinci bivakirali v steni. V zgodnjih jutranjih urah bodo nadaljevali reševanje s pomočjo helikopterja LPE in dežurne ekipe GRS Brnik.

Ob 19.05 se je v bližini Krnskih jezer, občina Bovec, poškodoval planinec. Pomoč so mu nudili reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS z Brnika, ki ga je s policijskim helikopterjem odpeljala v bolnišnico na Jesenice.

Ob 22.22 se je v bližini koče na Kriških podih, občina Bovec, zaradi teme izgubil planinec. Reševalci GRS Bovec so planinca našli in pospremili do koče. Izpostava Slovenj Gradec

Ob 9.52 je planinec na Uršlji gori , občina Črna na Koroškem, padel v nezavest. Kljub hitremu oživljanju mimoidočih, reševalcev GRS Koroške in medicinske ekipe NMP Ravne na Koroškem je bila pomoč zanj prepozna.

Ob 17.52 je v Studencah, občina Žalec, občan v gozdu padel po pobočju čez približno tri metre visok previs ter obležal negiben. Posredovali so gasilci PGD Ponikva pri Žalcu, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč ponesrečencu, usmerili reševalce NMP Celje na mesto nesreče in jim nudili pomoč pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Prepeljali so ga v celjsko bolnišnico.
V pripravljenosti so bili tudi gorski reševalci GRS Celje.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v notranjosti države bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte.
V ponedeljek bo oblačno s pogostimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Ohladilo se bo. Zvečer bo na Primorskem zapihala burja.
V torek bo na vzhodu še občasno deževalo, drugod bo že večinoma suho. Ob morju se bo delno razjasnilo.
V sredo bo dopoldne dokaj sončno, popoldne pa bodo nastale krajevne plohe ali nevihte.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije