Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kranjska podružnica

Slovenec: ... slovenskega planinskega društva je sklenila v svoji zadnji seji, da priredi v letošnji sezoni naslednje izlete:

Dne 28. in 29. junija na Dobrač, v mesecu juliju na Češko kočo in avgusta na Triglav o priliki otvoritve hotela v Vratih pod Triglavom, pozneje pa na Kamniško sedlo in Zajzere pod Višarjami, kateri koči se gradita in bosta še v letošnji sezoni dograjeni. Odhod na Dobrač ob lepem vremenu dne 28. t. m. ob 8. uri zjutraj z vlakom iz Kranja. Kosilo se bode v Beljaku; odtod z vozom čez Mitterwald (v letovišče v posebni lepi legi) v Pliberk in odtod peš na vrh Dobrača (2 in pol ure), kamor se dospe proti večeru. Tam prenočišče. Drugo jutro nazaj čez sv. Duh peš v gorke toplice Beljak (Warmbad Villach) in s popoldanskim vlakom od ondi proti domu.

Dobrač je zelo lahko pristopna partija, ker vodi do vrha vozna pot, in je raz istega eden najlepših razgledov v celih Alpah. Na vrhu je zelo udoben hotel z zelo zmernimi cenami in dvoje cerkva. Pot čez Mitterwald in Pliberk je posebno zanimiva nič manj ona čez sv. Duh v toplice Beljak. To partijo posebno priporočamo radi lahkote dostopa za udeležbo našim cenjenim damam.

Slovenec, 24. junij 1903
 

  24.06.1903

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije