Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Komarča

Slovenec: ... je 600 m visoka stena v Ukanci nad Bohinjskim jezerom.

Po tej steni je izpeljana poletna stezica k Sedmerim jezerom. Steza je dokaj široka in pelje ves čas med grmičevjem in tudi visokimi drevesi, tako da ne prideš nikjer do izrazitega in nevarnega prepada.
To pot je letos Slovensko planinsko društvo posebno temeljito popravilo. Odstranil se je tudi ves nepotrebni grušč s poti, zato da greš tudi lahko z navadnimi čevlji gor in jo zmagaš v 1 in pol ure. Tik pod vrhom je 26 položnih lesenih stopnic, letos popolnoma nanovo narejenih. Malo niže teh stopnic so vrelci sveže vode. Takoj nad stopnicami prideš na vrh Komarče. Tam se za kake četrt ure usedi in razglej na vso Ukanco. Pod teboj šumi in bobni Savica in odtod se dviga pot še iz vojnega časa v ne broj vijugah proti gorski planoti Komna, na planino na Kraju in dalje proti Krnu.
Komarča nima ne enega klina in ne ene vrvi, ker so nepotrebni. Od vrha Komarče je pol minute dalje na levo se vidi še kup obrezanega lesa, ogrodje lesene stavbe, odkoder se pred kakimi 40 leti les po vrveh čez vse te prepade spuščali dol. Še 5 minut dalje med bujno rastjo raznih planinskih zelišč in cvetlic prideš do Črnega jezera in še dalje v eni uri do koče pri Triglavskih jezerih. Ta koča stoji med V. in VI. jezerom, je dvonadstropna, obsegajoča 9 sob z eno ali dvema posteljama in še posebej skupno ležišče in bo na Vidov dan, dne 28. junija otvorjena. Koča bo z raznimi, tudi izbranimi jestvinami in pijačami preskrbljena in nudi turistu zelo prijeten oddih.

Slovenec, 27. junij 1923
 

27.06.1923

dLib.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27642

Informacije

Informacije