Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Uspešen človeški lov v Kamniku

Slovenec: Kamnik, 10. junija 1933

Nemalo so bili v četrtek zjutraj presenečeni kamniški gostilničarji, ki so jih orožniki že ob treh spravili po koncu. Dobili so namreč iz Gornjega Grada obvestilo, da sta odšla proti Kamniku dva mlada turista iz Avstrije, ki sta osumljena komunistične propagande. V Gornjem gradu sta baje oddala na pošto večjo množino pisem s kompromirajočo vsebino in jo nato mahnila peš proti Kamniku.
Ker sta se še okrog pod devetih zvečer mudila v Stahovici, so bili prepričani, da sta prenočila kje v Kamniku. Nihče pa ju ni videl niti vedel o njima, dokler se nista malo pred poldnem pojavila na Glavnem trgu, kjer so ju aretirali. Bila sta to dva mlada, turistovsko oblečena inozemca. Izprašali so jima vest, nato pa so ju odpeljali po Črni dolini v Gornji Grad.
Pri tej nenadni raciji so kamniški orožniki naleteli še na deset sumljivih tipov, ki so se takrat zadrževali v mestu. Dva inozemca, doma nekje s Češkega, sta samo z delavsko knjižico in z izkazom o brezposelnosti prosila podporo in razkladala vsakemu z malo razumljivimi stavki svoj bedni položaj. Odpravili so ju skozi Maribor v domovino. Druge žrtve pa so bili večinoma razni ljudje, ki
hodijo okrog prosit podporo. Tudi ti so romali po najkrajši poti proti svoji domovinski občini.

Slovenec, 11. junij 1933
 

11.06.1933

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije