Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nova nesreča na Ljubniku

Slovenec (1933): Škofja Loka, 26. maja 1933

Komaj se je poleglo razburjenje, ki je nastalo v našem mestu radi smrtne nesreče mladega Boguša Burdycha, se je včeraj zgodila prav na istem mestu skoraj enaka nesreča.

Ker je bilo včeraj na Ljubniku slavlje, je imel Ljubnik zelo veliko obiskovalcev. Mnogo jih je šlo radi razvedrila, drugi pa tudi radi radovednosti češ ali je mogoče, da te človek sploh ubije na Ljubniku? Med izletniki so bili tudi trije fantje iz Škofje Loke, ki so sc okrog poldneva vračali z Ljubnika. Ti so bili Fojkar Tone, Guzelj Janez in Škrlj Miha. Ko so se vračali po isti poti, katera je bila za rajnega Burdycha usodna, si je hotel Fojkar Tone ogledati mesto, kjer je padel Burdych. Približal se je že precej onemu kraju, sicer je stal nekoliko nižje, ter si ogledoval pečine, v istem hipu je moral stopiti nekoliko preveč na rob, tako da mu je spodrsnilo in je strmoglavil z glavo naprej na cesto.
Seveda sta njegova tovariša, ki sta bila vsa prestrašena, hitro hitela k padlemu, ki pa se spočetka ni prav nič zavedel. Istočasno so prišli še nekateri izletniki z Ljubnika, ki so pomagali spraviti ponesrečenca na začasna nosila. Med reševalci je bilo tudi več podčastnikov. Izletniki so ranjencu za silo obvezali na dlani zelo razmesarjene roke. Te si je zelo poškodoval zlasti pri padcu na tla, ko se je ujel z rokama, sicer bi bil tudi njegov padec najbrž takoj smrten. Dobil je tudi hud udarec od zadaj na glavo ter je le polagoma prihajal k zavesti. Okoli stoječi znanci so ga izpraševali, če jih pozna, spoznal pa je le nekatere in sicer šele po daljšem premišljevanju. Nato so ga odnesli v Škofjo Loko, kjer mu je v gostilni pri Guzelju nudil prvo pomoč dr. Hubad, ki je izjavil, da poškodbe najbrže ne bodo nevarne, če ne bodo nastale kake komplikacije. Ponesrečenca so potem odnesli na njegov dom.

Zakaj se je zgodila nesreča? Najbrž zaradi prevelike neprevidnosti, češ, če je izpodletelo pred dvema dnevoma enemu, meni pa gotovo ne bo. Zato je zlasti v takih slučajih in krajih previdnost gotovo na mestu.

Kakor se širi govorica, se je danes zvečer stanje ponesrečenca poslabšalo radi notranjih poškodb. Upamo pa, da se ni bati najhujšega. Hudo je za ponesrečenca zlasti to, ker se je ponesrečil na praznik in ne bo dobival vse podpore od bolniške blagajne. Kakor čujemo, je odbor planinskega društva na zadnji seji sklenil, da bo vzidal pokojnemu Bogušu Burdychu spominsko ploščo Ukrene naj se pa tudi kaj za varnost, da se v prihodnje ne bodo mogle goditi takšne nesreče na popolnoma varnem Ljubniku. Pa tudi občinstvu priporočamo, naj se rajši izogiblje onega mesta ter si ga naj rajši ogleduje s ceste, kjer ne preti nikomur nikaka nevarnost.

Slovenec, 27. maj 1933



 

  27.05.1933


Jutro (1933)/G-L:Tragična smrt v temi med skalovjem

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije