Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planšarska šola na Menini planini

Slovenec: Banovinsko posestvo »Bibo« na Menini planini, katero je do sedaj upravljal okrajni kmetijski odbor, je pred kratkim prevzela v svojo oskrbo kr. banska uprava.

Kakor znano, obsega to posestvo okrog 100 ha posekanega gozdnega sveta in nekaj pašnikov in gozda. Na planini je zgrajen tudi zidan planinski stan z moderno urejenimi hlevi za živino. Banska uprava namerava v prihodnjih letih izvesti melioracijo posekanih gozdnih kompleksov in urediti na planini po švicarskem vzorcu idealen planinski pašnik za vzgojo plemenske živine.
V zastopstvu banske uprave je sedaj novi upravitelj posestva na Menini, inž. Sadar za oskrbnika planinskega doma pa je postavljen z ukazom banske uprave, dosedanji oskrbnik Franc Jeglič.
Planšarji in živinorejci kamniškega in gornjegrajskega okraja iskreno želijo, da bi se na tem planinskem posestvu že letos pričela planšarska šola. Ta bi bila velikega pomena za povzdigo planšarstva in živinoreje, ki je pač glavni vir dohodkov prebivalstva gornjegrajskega in gornjega dela kamniškegaokraja, zlasti pa Tuhinjske doline.

Planinsko predavanje
Ga. Mira Debelakova iz Ljubljane bo predavala danes ob 8 zvečer v risalnici meščanske šole o moderni plezalni tehniki v Alpah.

Slovenec, 19. maj 1933
 

19.05.1933

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije