Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mrtvega našli

Slovenec (1903): ... so v planini pod Rošco dne 11. maja 22 let starega Antona Cigale iz Jeličnjega vrha, župnije Gora nad Idrijo.

Ležal je mrtev že kake tri tedne. 18. aprila se je podal s koroške strani čez Rošco proti Hrušici, kjer ima oženjenega brata. Namenjen je bil k naboru v Idrijo. Pa potrjen je bil za — smrt. Najbrž je omagal na potu od truda in gladu in — zmrznil. Ko so ga obducirali, imel je popolnoma prazen želodec.

Dr. Karol Chodounsky, vseučiliški profesor v Pragi, proslavi v ponedeljek 18. t. m. svojo šestdesetletnico. Spominjati se je njega tudi nam Slovencem, ko je posvetil prof. Chodounsky ravno nam mnogo plodu svoje trudaljubivosti zanimajoč se z vso vnemo za naše kraje, za naše gorovje. Cenimo si v njem ustanovitelja češke podružnice Slov. plan. društva, s katero je povzbudil v Čehih poznavanje in zanimanje za naše planine, cenimo si pa v njem tudi gorkega prijatelja slovenskega naroda, med katerim mu je ljubo živeti. Naj mu je dano, priti še mnoga leta med nas, našemu ljudstvu v probujo in njemu samemu v radost!

Slovenec, 16. maj 1903
 

16.05.1903

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije