Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Turistika in izleti

Slovenec: Vintgar otvorjen

Letošnjo zimo so plazovi, sneg, skalovje, zlasti pa povodnji slavnoznani Vintgar hudo poškodovali. Nekaj mostov jo bilo kar porušenih ali pa jih je deroča voda odnesla. Prometno društvo Gorje pa je vse nedostatke odpravilo, tako da je pot skozi Vintgar zopet v dobrem stanu, kar bodo občudovalci Vintgar j a le z veseljem pozdravili. Žal, da restavracija Žumer še ni odprta; upamo pa, da bo kmalu tudi ta zapreka odstranjena. Ministrstvo za javna dela bo prispevalo z izdatno tangento.

Otvoritev Kadilnikove koče na Golici
Turisti, turistinje! Mnogo nas je, ki premišljamo, ugibamo in se nc znamo odločiti: Kam za Binkošti? Na katere višave izmed tolikih? — Menda ne bo težko uganiti, kam da bi bilo v tem času najprimernejše in napripravnejše. Na Golico! — Ni sicer tod še izginila zadnja lisa snega, zadnji ostanki dolgotrajne zimske odeje narave, a že raja zopet veselo oživljena.Vesna tudi na naši Golici ter trosi in siplje nebrojno bujno krasoto planinskega cvetja na solnčnih višavah po Golici. Kako prekrasne so belo poljano milijonskih opojnoduhtečih narcis! Prijatelji planin, ki niste še občudovali to nepopisne krasote in posebnosti naše Golice in se niste še radovali ob divnem daljnem razgledu širom naše domovinne raz naš sloveči »kranjski Rigi« , pohitite in ne zamudite prilike o pravem času! V maju in juniju je pač Golica najlepša! Na mnogostranskeželje planink in planincev se radi tega tudi o tvori Kadilnikova koča vrh Golice na binkoštno nedeljo (oskrbnik pride že prejšnji dan), vsled česar bo tudi za telesni dobrobit turistov v polni meri pripravljeno in poskrbljeno. (Sveže meso in druga jedila sveža nova vina i. dr.)

Dom na Vršiču pri Kranjski gori bo za binkoštne praznike z vsem preskrbljen in začasno otvorjen. Pot je suha in prosta snega, razen na sedlu Pomladanska narava krasna.

»Zlatorog« ob Bohinjskem jezeru Poleg Kadilnikove koče na Golici se otvori binkoštno nedeljo tudi imenovani novi naš planinski dom ob obali romantičnega Bohinjskega jezera. Sicer se vršijo še priprave in se to prve dni ne bo moglo nuditi turistom v tej meri kot v bližnjih poznejših dneh v sezoni, vendar bo »Zlatorog«, že sedaj provizorično oskrbovan ter z vsem potrebnim preskrbljen. Naročila za sobe In stanovanja v svrho daljšega bivanja v sezoni naj se javijo skrbnici »Zlatoroga« ali pa Osrednjemu odboru S. P. D. v Ljubljani.

Slovenec, 9. maj 1913
 

09.05.1913

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije