Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Otroška Tura 2013

Danes se je na Gradišču nad Vipavo zaključil tradicionalni Plezalni vikend Tura, v sklopu katerega že več let organizirajo tudi plezalno tekmo za otroke.

Letos smo bili priča rekordni udeležbi 95 plezalcev, iz 13 slovenskih klubov. Ta izjemna udeležba je nekoliko presenetila tudi organizatorje, saj sta prvi dve kategoriji tekmo pričeli z zamudo in brez štartne liste.
Kljub začetnim težavam pa je ostanek prireditve minil gladko. Usmililo se nas je celo vreme, jutranja burja je kmalu ponehala in naredile so se idealne razmere.
 
Otroci so letos prvič tekmovali v kombinaciji težavnosti in balvanov. Smeri za težavnost so bile izvrstno postavljene, tekoče in ravno prav zahtevne. Trenerji in otroci, bi si prav gotovo želeli takšen nivo postavljanja videti na več tekmah, postavljalec Marko Fabčič pa si vsekakor zasluži čestitke. Druga zgodba so bili balvanski problemi, ki so lomili naravno gibanje, poudarjali uporabo moči, namesto tehnike in dajali prednost višjim tekmovalcem. Tudi tokrat se je potrdilo dejstvo, da so za postavljanje smeri za otroke potrebne izkušnje in občutek, ter da vsakdo za to delo ni primeren.

 

Kljub vsemu lahko organizatorjem čestitamo, za prijetno tekmovanje, ki sta ga dodatno popestrila še duhovit komentator, lepa lega in bližnje športno, ter otroško igrišče.

Brina Pungerčič Perko 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije