Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Snežne razmere - 03.04.13

ARSO: Splošna nevarnost plazov je znatna, tj. 3. stopnje po evropski petstopenjski lestvici.

V ponedeljek in torek je bilo oblačno in v gorah megleno, občasno so bile padavine, pogostejše v torek. Snežilo je tudi do nižin. Do danes zjutraj je v gorah zapadlo od 10 do okoli 20 cm snega. Temperatura je bila ves čas pod ničlo. Snežna odeja se je počasi sesedala in preobražala Na 2500 m je v Julijcih do okoli 480 cm snega, na 1500 m do 320 cm in na 1000 m od 80 do okoli 100 cm. Drugod po naših gorah je snega na 1500 m od 110 do 160 cm, na 1000 m od okoli 20 do 50 cm.
Sneg je večinoma mehak in rahel in se globoko predira. V visokogorju je veliko zametov in opasti. Nevarnost snežnih plazov je 3. stopnje, pod okoli 1500 m pa 2. stopnje. S strmejših pobočij se bodo prožili manjši in posamezni srednje veliki plazovi nesprijetega snega. Plaz lahko sprožite tudi ob majhni dodatni obremenitvi snežne odeje na strmejših pobočjih ter na mestih z napihanim snegom. Zaradi nizkih temperatur in precej oblačnega vremena se bo snežna odeja razmeroma počasi preobražala in sesedala.
Danes bo oblačno in megleno, omembe vrednih padavin čez dan ne bo več. Jutri bo oblačnost tanjša, predvsem v visokogorju bo možno tudi nekaj sonca. Temperatura bo večinoma pod ničlo. Snežan odeja se bo še naprej sesedala in preobražala, hitreje na osončenih legah. Nevarnost snežnih plazov pa se do petka zjtraj ne bo kaj dosti spremenila. V noči na petek bo v gorah od zahoda začelo rahlo snežiti, do petka zjutraj bo količina novega snega še majhna.

Novo poročilo bo izdano v petek, 5. 4. 2013 zjutraj.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije