Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Priznanja slovenskim alpinistom

Večer, Bonbon (priloga): Alpinisti, ki odhajajo na Himalajo, so najboljši glasniki nepalskega turizma, alpinisti, ki osvojijo najvišji vrh sveta, pa še toliko bolj.

Na Mont Everestuje doslej stalo tudi 17 Slovencev, večina se jih je na vrh povzpela z nepalske strani. Še živečim je častni konzul Nepala v Sloveniji Aswin Shrestha ob zaključku nepalskega leta turizma podelil posebna priznanja. Dobili so jih Andrej Štremfelj (skupaj z Nejcem Zaplotnikom sta bila leta 1979 prva Slovenca na vrhu sveta, Andrej pa je tudi edini Slovenec, ki je bil na vrhu Everesta dvakrat), Marija Štremfelj, Viki Grošelj, Davo Karničar, Tadej Golob, Matej Flis, Gregor Lačen in Tomaž Jakofčič. Posebno težo ima dosežek Marije Štremfelj, ki je vrh sveta osvojila kot doslej edina Slovenka, v anale pa sta se zapisala tudi z možem Andrejem, ko sta leta 1990 na vrh stopila skupaj in tako postala tudi prvi zakonski par na svetu, ki mu je to uspelo. (zb)

Vecer.si 27.12.2011

Mariji Štremfelj, edini Slovenki, ki je doslej stala na vrhu sveta, sta priznanje izročila častni konzul Nepala Aswin Shrestha in predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik (prvi z leve).
 
Mariji Štremfelj, edini Slovenki, ki je doslej stala na vrhu
sveta, sta priznanje izročila častni konzul Nepala Aswin
Shrestha in predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan
Rotovnik (prvi z leve). (F: Zdenka Mihelič)

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27662

Informacije

Informacije