Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 17.03.13

Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

Ob 14.55 je pri spustu iz Kanjavca v občini Bohinj, turni smučar pri padcu izgubil smučko. Reševalci GRS Bohinj so smučarju, ki se ni poškodoval, pomagali pri spustu v dolino.

Okoli 14.00 je na planini Zaprikraj v občini Kobarid snežni plaz odnesel turnega smučarja. Člani GRS Tolmin so poškodovanega smučarja oskrbeli. S helikopterjem Slovenske vojske je bil smučar prepeljan v šempetersko bolnico.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na zahodu. Popoldne bodo v hribovitem svetu zahodne Slovenije občasno rahle padavine. Pihal bo jugozahodnik, popoldne ob morju šibak do zmeren jugo.
V ponedeljek bo oblačno. Padavine se bodo okrepile in se čez dan postopno razširile nad vso Slovenijo. Obilnejše bodo na zahodu. Meja sneženja bo sprva na okoli 600 metrov, a se bo popoldne dvignila na okoli 1400 metrov. Jugo ob morju se bo okrepil, v severovzhodni Sloveniji bo pihal južni veter.
Do torka zjutraj bodo padavine oslabele, meja sneženja se bo spustila na okoli 700 metrov. Čez dan bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo manjše, krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo jugozahodni veter.
V sredo se bo spet pooblačilo. Čez dan bo začelo rahlo deževati v zahodnih krajih, popoldne pa tudi v osrednji Sloveniji.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|vreme|plaz|sneg|nesreča


www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

Plazovi.info: Snežni plazovi

• Plazovni bilten Karavanake

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije