Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bohinjci v steni

torek, 19. marec 2013, ob 08:29, Janez Pikon, ogledov: 1912

Planinski večer bo v dvorani Planinskega muzeja v Mojstrani v petek, 22. marca, s pričetkom ob 19. uriJanez Pikon: Bohinjske novice - Lojze Budkovič: Veterani bohinjskega alpinizma tokrat pripravljamo v sodelovanju s Planinskim muzejem v Mojstrani planinski večer, na katerem bo potekal pogovor o vzponih Bohinjcev.

Veterani bohinjskega alpinizma tokrat pripravljamo v sodelovanju s Planinskim muzejem v Mojstrani planinski večer, na katerem bo potekal pogovor o vzponih Bohinjcev, kibodo bodo ostali trajno zabeleženi v zgodovini mogočne triglavske stene.

Veterani bohinjskega alpinizma tokrat pripravljamo v sodelovanju s Planinskim muzejem v Mojstrani planinski večer, na katerem bo potekal pogovor o vzponih BohinjcevVeterani bohinjskega alpinizma pripravljamo v sodelovanju s Planinskim muzejem v Mojstrani planinski večer, na katerem bo tekel pogovor o vzponih Bohinjcev, ki bodo ostali trajno zabeleženi v zgodovini mogočne triglavske stene

Ob sliki in besedi bomo obudili vzpon po Bohinjski smeri, prvo zimsko prečenje Zlatorogovih polic, smučanje po Slovenski smeri in drzen spust na smučeh z vrha Triglava. Obudili bomo spomin na prvega načelnika AO Bohinj Marka Šurca, ki se je ponesrečil pri zimskem soliranju Nemške smeri.

Planinski večer bo v dvorani Planinskega muzeja v Mojstrani v petek, 22. marca, s pričetkom ob 19. uri.

Vir: besedilo: Lojze Budkovič


Janez Pikon

Oznake: ALP, FOT

Komentiraj (3):

Bor Šumrada, torek, 19. marec 2013, ob 15:03

"drzen spust na smučeh z vrha Triglava"

Zanima me za kateri spust gre to in kdo ga je opravil?

Hvala za informacije.

Dušan Škodič, torek, 19. marec 2013, ob 17:37

12. maja 1973 - Brojan, Košir in Mrak prvi smučali s Triglava, okrogla obletnica

Lojze Budkovič, torek, 19. marec 2013, ob 21:28

V petek bo spust po Veselem toboganu predstavil naš turni zasvojenec Rok Medja. Spust je številčno močna zasedba opravila na različne načine 24.4.2008.

eXTReMe Tracker