Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bohinjci v steni

Planinski večer bo v dvorani Planinskega muzeja v Mojstrani v petek, 22. marca, s pričetkom ob 19. uriJanez Pikon: Veterani bohinjskega alpinizma tokrat pripravljamo v sodelovanju s Planinskim muzejem v Mojstrani planinski večer, na katerem bo potekal pogovor o vzponih Bohinjcev.

Bohinjci v steni

Veterani bohinjskega alpinizma tokrat pripravljamo v sodelovanju s Planinskim muzejem v Mojstrani planinski večer, na katerem bo potekal pogovor o vzponih Bohinjcev, ki bodo ostali trajno zabeleženi v zgodovini mogočne Triglavske severne stene. Ob sliki in besedi bomo obudili vzpon po Bohinjski smeri, prvo zimsko prečenje Zlatorogovih polic, smučanje po Slovenski smeri in drzen spust na smučeh z vrha Triglava. Obudili bomo spomin na prvega načelnika AO Bohinj Marka Šurca, ki se je ponesrečil pri zimskem soliranju Nemške smeri. Veterani bohinjskega alpinizma tokrat pripravljamo v sodelovanju s Planinskim muzejem v Mojstrani planinski večer, na katerem bo potekal pogovor o vzponih Bohinjcev. Ob sliki in besedi bomo obudili vzpon po Bohinjski smeri, prvo zimsko prečenje Zlatorogovih polic, smučanje po Slovenski smeri in drzen spust na smučeh z vrha Triglava. Obudili bomo spomin na prvega načelnika AO Bohinj Marka Šurca, ki se je ponesrečil pri zimskem soliranju Nemške smeri.

Veterani bohinjskega alpinizma tokrat pripravljamo v sodelovanju s Planinskim muzejem v Mojstrani planinski večer, na katerem bo potekal pogovor o vzponih Bohinjcev

Planinski večer bo v dvorani Planinskega muzeja v Mojstrani v petek, 22. marca, s pričetkom ob 19. uri.

Vir: besedilo: Lojze Budkovič


Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Bohinjci v steni

 

3 komentarjev na članku "Bohinjci v steni"

Bor Šumrada,

"drzen spust na smučeh z vrha Triglava"

Zanima me za kateri spust gre to in kdo ga je opravil?

Hvala za informacije.


Dušan Škodič,

12. maja 1973 - Brojan, Košir in Mrak prvi smučali s Triglava, okrogla obletnica


Lojze Budkovič,

V petek bo spust po Veselem toboganu predstavil naš turni zasvojenec Rok Medja. Spust je številčno močna zasedba opravila na različne načine 24.4.2008.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije