Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gradnja smučišča v Bohinjski Bistrici

Gorenjski glas - Matevž Pintar: V anketi je sodelovalo 450 prebivalcev Bohinja. Hoteli v Bohinju so večinoma zaprti, nekateri tudi propadajo, saj lastnik z njimi očitno slabo gospodari.

Ker je Bohinj turistični kraj, smo sodelujoče vprašali, ali menijo, da bi pri propadajočih hotelih morala posredovati država. Sedež javnega zavoda Triglavski narodni park (TNP) naj bi se v skladu z zakonom preselil v občino Bohinj, ki ima v TNP tudi največ prebivalcev. Zanimalo nas je, ali se prebivalci strinjajo, da se sedež TNP preseli v Bohinj. Las­tniki parcel še vedno preprečujejo gradnjo smučišča v Bohinjski Bistrici. Anketirane smo vprašali, ali menijo, da bo novo smučišče imelo velik strateški pomen za promocijo turizma na Bledu, v Bohinju oz. za celo Slovenijo. Večina, 80 odstotkov sodelujočih, meni, da bi pri propadajočih hotelih morala posredovati država, 12 odstotkov vprašanih meni, da stanje ni kritično. Osem odstotkov anketiranih na vprašanje ni odgovorilo. Osemdeset odstotkov sodelujočih se strinja, da se sedež javnega zavoda Triglavski narodni park (TNP) preseli v občino Bohinj, 14 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da ne.

Da bo gradnja smučišča v Bohinjski Bistrici velika pridobitev za slovenski turizem, meni 87 odstotkov sodelujočih, osem odstotkov vprašanih ne pozna situacije, pet odstotkov anketiranih meni, da gradnja poteka že predolgo. ...

Matevž Pintar

3 komentarjev na članku "Gradnja smučišča v Bohinjski Bistrici"

Tomaž Ogrin,

Nihče noče javno povedati, kako so Bohinjčani prišli ob hotele. Kakšna je bila takrat vloga občine in takratnega župana? So Bohinjčani izpustili hotele iz rok, ker so mislili, da jim bodo v škodo? Bohinjčani so si s tem dejanjem uničili prihodnost, zato naj ne jamrajo, da jim gre slabo v turizmu. Lahko bi krasno služili s hoteli, že vsa ta leta in naprej. Tudi kohezijska evropska sredstva bi dobili za posodobitve hotelov in infrastrukturo. Kakšna slepota jih takrat obšla, nikomur ni jasno. Hoteli so v TNP, kjer ni nobenih ovir za posodobitev. TNP brez degradacij je smetana za njihov turizem ob teh hotelih. Jezen sem, ker Bohinj ni samo od Bohinjčanov, ampak je slovenski in človek je vesel, če vidi, da znamo na trajnosten način gospodariti.

Smučišče pa ni nobena pridobitev za slovenski turizem, ampak jama brez dna. Ki se zanaša na državne subvencije. Kot Kanin.


Tomaž Ogrin,

Gospod Darko očitno nič ne bere o vetrnicah, če bi, mu ne ušlo, da vetrnice prinašajo vsaj kakšno delovno mesto. Nobenega novega. To so avtomatski stroji, za vzdrževanje pa je dovolj dober samo delavec proizvajalca. Vetrnice niso napredek. So nazadovanje, kar Evropa vedno bolj spoznava.

Škoda, da o Bohinjskih hotelih tudi ta razpravljavec nič ne ve. Morda tudi zaradi foteljev.

Naj vprašam naprej: kdo skrbi za pridobivanje gostov za sobe in sobice v zasebnih hišah? Je vse leto vse zasedeno? Pa bi moralo biti in bi lahko bilo!

Slučajno nekaj več vem o bedi neorganiziranega bohinjskega turizma.

Zato se nekaterim zdi, da je treba samo investirati nove milijone, kot pri Kaninu pa bo vse rešeno. Zabloda za zablodo. Iz napak se ne učimo.


Darko Podkoritnik,

Če bi na Bledu ohranili in še vedno tržili svojčas revolucionarno leseno kopališče v švicarskem slogu in Riklijev zdravstveni zavod ter lesene ute za namestitev pacientov (te se sicer deloma vračajo v ponudbo), bi od turizma danes na Bledu živela kvečjemu ena družina, tista ki bi vodila "muzej turizma".

Iskreno navijam za Bohinjce in njihov projekt s smučiščem, pa obenem tudi za vetrnice in ves napredek, ki lahko v teh in prihodnjih časih zagotovi kakšno delovno mesto v tej razsuti državici.

Tisti ki vam je prelepo v državnih službah pa se lahko greste še naprej svoje naravovarstvo iz foteljev!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije