Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.02.13

Reševali iz kanjona Kokre - Predviden razvoj vremena - Opozorilo: močno sneženje

Ob 14.31 si je na smučišču Kope, občina Slovenj Gradec, smučarka pri padcu poškodovala koleno. Reševalci NMP so smučarko na kraju oskrbeli in jo z reševalnim vozilom odpeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 14.34 je v kanjonu Kokre v Kranju obtičal tuj turist in se sam ni mogel rešiti. Gasilci JZ GRS Kranj in gorski reševalci GRS Kranj so turista z vrvno tehniko potegnili iz kanjona na most.

Predviden razvoj vremena

V soboto zjutraj bodo padavine povsod ponehale. Dopoldne se bo predvsem na Primorskem ter v severni in severovzhodni Sloveniji delno razjasnilo. Popoldne se bo od juga postopno spet pooblačilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Zvečer in ponoči bo močnejše sneženje ponovno zajelo večji del Slovenije, ob morju in na Goriškem pa bo deževalo. Burja na Primorskem se bo prehodno okrepila.
V nedeljo bo oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo še pojavljale padavine. Po nižinah Primorske bo deževalo, tudi v vzhodni Sloveniji bo sneg ponekod prehajal v dež. Burja bo ponehala.
V ponedeljek in torek bo delno jasno, več oblačnosti bo občasno v vzhodni in jugovzhodni Sloveniji. V torek bo spet zapihala šibka burja.

OPOZORILO: Po podatkih Urada za meteorologijo Agencije RS za okolje bo v soboto zvečer in v noči na nedeljo Slovenijo zajelo novo močnejše sneženje. Do nedelje zjutraj bo v pasu od severne Primorske prek Notranjske do Kočevske padlo od 20 do okoli 40 centimetrov snega. Drugod bo padlo od 15 do 25 cm snega. V prvem delu noči na nedeljo se bo burja na Primorskem okrepila in bo na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 km/h. Veter bo v višjih delih Primorske gradil snežne zamete. Po polnoči bo burja hitro slabela.

 

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|vreme|plaz|sneg|nesreča


www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

Plazovi.info: Snežni plazovi

• Plazovni bilten Karavanake

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27662

Informacije

Informacije