Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Veliki vrh - Martinček

AO Kranj - Sebastjan Potočnik: Martinček je smer, ki se drži grebena v Velikem vrhu. Tako je v danih razmerah tudi varna. Prva sta to smer preplezala Aljaž Anderle in Klemen Premrl. + AO Tržič

Idejo za smer je dal Miha Zupan AO Tržič. Povedal je tudi, da je po njemu znanih informacijah ponovljena le enkrat.

Najbolj delikaten je vstop, kjer je malce snega, ledu, skala in travce. Zgoraj slediš grebenu. Dolga smer je pa hiter sestop na Hajneževo sedlo. Malo hoje pa trije abzajli. Dostopa je pa dosti. Splazeno je pa tudi dovolj. Na koncu sva bila oba crknjena ...

Sebastjan Potočnik


Fajn je bit lokalc pa zvohat razmere

AO Tržič - Miha Zupan: Začelo se je z vremensko napovedjo, do torka bo še po tem pa sneg. Za torek dopust nujno! Zanemnjava na "šihtu", soplezalec, cilj...vse je bilo kmalu urejeno. S Sebastjanom iz AO Kranj sva se opdravila v Veliki vrh, zaradi količine snega s smučmi, glavni cilj pa smer Martinček. Informacij o stanju in razmerah v steni nisem dobil, zato sva iskala smer, ki ne poteka po "grabnu" ampak se drži grebena.

Do pod Hajnževega sedla sva dostopila s smučmi, tam zamenjala opremo in zagazila preko melišča v Martinčka. Takoj na vstopu nekaj snežnega ledu, cepini so prijemali, višje nekaj detajlov s travcami in ozek žleb do stika z Ipsilonom. Višje v skokih snežni led, trda skorja in oh in sploh za letošnjo zimo prav do vrha. Sicer nekaj gaženjan in "travarjenja" vključenega, na splošno pa 350 metrov smeri v solidnih razmerah.

Sestopila sva expresno po zavarovani poti nazaj na Hajnževo sedlo, "dile" na noge in odsmučala v dolino...
Temu bi se dalo rečt perfect day!
Preko celega dneva so vsi dogodki težili k popolnemu dnevu, mankal je le še kakšen "lovski" vložek. Na tega sva pa naletela na sestopu ... sledilo je nadaljevanje smuka z gamsom okoli vratu ... do gostilne.

Miha Zupan

20.02.2013

19.02.2013

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije