Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Četrta predavanja

GORNIK: V petek, 15. februarja vas vabimo najprej na popotovanje okrog Anapuren, nato pa preko Alp in Patagonije nazaj v Himalajo.

Vse ljubitelje gora in narave obveščamo, da bomo v petek, 15. februarja, izvedli že četrta GORNIK predavanja.

Z začetkom ob 19. uri v gasilskem domu na Trati pri Škofji Loki, nas bo najprej Damjan Slabe popeljal okrog Anapuren. Sam napove predavanje takole: ''Včasih, ko se jeseni potikam po gorah, ko je nebo bolj modro, sence vse daljše in dan vse krajši, ko so macesni orumeneli in trave suhe, v zraku zadiši po snegu. Takrat vem, da zima ni več daleč. V telesu začutim prijetno napetost pričakovanja izzivov in lepot. Tudi zadnjo jesen je bilo tako. 26. septembra smo odleteli v Nepal da zlezemo na Chulu West in naredimo treking okrog Anapuren …''

Takoj za njim pa bo še eno predavanje. V goste prihaja Bogdan Biščak, ki nam bo predstavil svojo alpinistično pot. Posebej nam ga gotovo ni potrebno predstavljati. Njegov uvodnik pa se glasi: "V enem stavku, gre za predavanje o mojih in mojih prijateljev alpinističnih vzponih, od začetkov v naših gorah pa do najvišjih gora sveta – v letih med 1979 in 1986".

12.02.2013
 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije