Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.02.13

Na Korošici se je poškodoval turni smučar
Predviden razvoj vremena - Opzorfilo: Snežilo bo!

Ob 11.03 si je na smučišču v Ribnici na Pohorju smučarka pri padcu poškodovala koleno. Reševalci NMP Ravne na Koroškem so poškodovanko na kraju oskrbeli in jo z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 11.53 se je nad Kocbekovim domom na Korošici v občini Luče poškodoval turni smučar. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje, ki so poškodovanega smučarja s pomočjo posadke in helikopterja SV prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek dopoldne se bo od jugozahoda pooblačilo. V zahodni, osrednji in južni Sloveniji se bodo popoldne že pojavljale padavine, v notranjosti kot rahel sneg. Ob morju bo pihal jugo. Ponoči se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod snežilo.
V torek popoldne in zvečer bodo padavine slabele in predvsem na zahodu prehodno ponehale. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, veter bo ponekod gradil snežne zamete.
V sredo bo oblačno, občasno bo še snežilo, na Primorskem pa bo povečini brez padavin.
V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod v notranjosti bo še naletaval sneg. Na Primorskem bo oba dneva pihala zmerna burja.

OPOZORILO: Po podatkih Agencije RS za okolje nas bo v noči na torek zajelo sneženje, ki bo najmočnejše v zahodni, osrednji in južni Sloveniji. Sprva bo snežilo tudi v večjem delu Primorske. Od ponedeljka zvečer do torka opoldne bo v pasu od severne Primorske prek Notranjske do Kočevske in Bele krajine padlo od 25 do 40, lokalno lahko okoli 50 cm suhega snega. Drugod bo zapadlo od 15 do 25 cm snega. Ponoči bo zapihala burja, ki bo, razen v neposredni bližini morja, gradila snežne zamete. Sneženje se bo z občasnimi prekinitvami predvidoma nadaljevalo do vključno četrtka. V notranjosti bo zapadlo še dodatnih 10 do 25 cm snega.

 

 10.02.2013
Uporabljane oznake: Bilten|GRS|vreme|plaz|sneg|nesreča


www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

Plazovi.info: Snežni plazovi

• Plazovni bilten Karavanake

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije