Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 25.03.13

Zaradi bolečin v križu - Slabo mu je postalo med pohodom
Predviden razvoj vremena 

Ob 8.23 je zaradi bolečin v križu obstala planinka v koči pod Bogatinom v občini Bohinj. Aktivirani so bili reševalci GRS Bohinj, ki so planinko oskrbeli, z akijem prepeljali v dolino, kjer so jo predali v nadaljnjo oskrbo v ZD Bohinjska Bistrica.

Ob 14.11 je postalo slabo planincu udeležencu organiziranega pohoda na planino Porezen v občini Tolmin. Obolelo osebo so reševalci GRS Tolmin, ki so bili na pohodu, pospremili do Petrovega Brda, kjer so ga prevzeli domači.

Ob 10.18 se je v bližini naselja Gabrje v občini Novo mesto poškodoval pohodnik. Gasilci GRC Novo mesto so pomagali reševalcem ZD Novo mesto pri prenosu in oskrbi poškodovanega, ki so ga prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo oblačno. Sneženje se bo od juga nekoliko okrepilo, le po nižinah Primorske bo večinoma rahlo deževalo. Zelo hladno bo in vetrovno. Na Primorskem bo pihala močna burja, drugod pa vzhodni do severovzhodni veter. V torek bo sneženje oslabelo in postopno ponehalo, najkasneje na vzhodu države. Tudi veter bo slabel. Na Primorskem se bo čez dan delno razjasnilo. V sredo bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo večinoma delno zjasnilo. Burja na Primorskem bo ponehala. V četrtek se bo oblačnost spet povečala, popoldne bo v zahodnih krajih pričelo rahlo deževati. Postopno bo nekoliko topleje.

OPOZORILO: Po podatkih Agencije RS za okolje bo v ponedeljek Burja na Primorskem v sunkih bo predvsem v Vipavski dolini lahko dosegala hitrost med 100 in 130, drugod na Primorskem pa med 70 in 100 km/h!
Do torka čez dan, ko bo sneženje predvidoma ponehalo, bo po nižinah v notranjosti Slovenije zapadlo še večinoma od 5 do 10, v nekoliko višjih predelih - predvsem južne in vzhodne Slovenije - pa krajevno lahko tudi okoli 20 cm snega. Ker bo vetrovno, temperature pa pod ničlo, bo veter marsikje gradil tudi snežne zamete.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|vreme|plaz|sneg|nesreča


www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

Plazovi.info: Snežni plazovi

• Plazovni bilten Karavanake

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije