Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 02.02.13

Bilten URSZR: 02.02.2013


www.Meteo.si <> www.arso.gov.si
podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

Plazovi.info: Snežni plazovi
• Lavinski bilten Karavanake
• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice


Uporabljane oznake: Bilten|GRS|vreme|plaz|sneg|nesreča
sobota, 2. februar 2013, ob 09:43, Franci Savenc, ogledov: 902

Reševanje GRS in na smučiščih - Predviden razvoj vremena

Ob 10.52 si je poškodoval nogo smučarka na smučišču v Črni na Koroškem. V zdravniško oskrbo jo je prepeljala nadzorniška služba smučišča.
Ob 11.59 se je poškodoval smučar na smučišču Smučarskega centra Cerkno. Posredoval je helikopter HENMP Slovenske policije z dežurno ekipo ter ponesrečenca prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.
Ob 13.17 so reševalci GRS Bovec posredovali na območju Mangarta v občini Bovec, kjer je pohodnik zaradi neprimerne opreme obstal na strmem, poledenelem in zasneženem terenu. Nepoškodovanega so varno pospremili v dolino.
Ob 13.38 se je poškodoval smučar na smučišču Kaštivnik na Partizanki v občini Slovenj Gradec. Posredovali so reševalci na smučišču in Zdravstveno reševalni center Ravne na Koroškem, ki so poškodovanega z vozilom NMP odpeljali na zdravljenje v SB Slovenj Gradec.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo deževalo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji, na vzhodu pa bo sprva večinoma suho. Popoldne se bodo padavine okrepile in zajele vso državo. Meja sneženja se bo v notranjosti države spustila do nižin. Proti večeru bo na jugu države lahko tudi zagrmelo. Dopoldne bo ponekod še pihal jugozahodni veter, ob morju jugo, popoldne pa bo začel pihati severni do severovzhodni veter, proti večeru na Primorskem zmerna do močna burja.
V nedeljo zjutraj bodo padavine ponehale, popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo. Burja bo oslabela in popoldne povečini ponehala. Hladneje bo.
V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno in suho.
V torek zjutraj bo delno jasno, čez dan pa se bo oblačnost povečala in proti večeru bo ponekod lahko rahlo snežilo.

 

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker