Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sonce, Himalaya, Cima Bella

Rok Zalokar: Pomladanske razmere na Trbiškem koncu. Za popestritev sva se vzpela in odsmučala na severno stran, kjer sva naredila nekaj zavojev v pršiču.

Zakaj v naslovu Himalaya? Ker si Elanove smuči zaslužijo mesto v naslovu.
Lansko leto sem v pomladanskem času v Indijski Himalaji vozil ta isti model smuči, le dolžina je bila drugačna. 184 cm ob telesni višini 187 cm je idealna, smučka lepo vstopi v zavoj, smučanje pa je igrivo in zabavno. Teža v kombinaciji z Dynafitovimi vezmi in čevlji Scarpa Maestrale je smešno majhna. Mogoče zaradi tega, ker imam navadno na nogah težje, širše smuči. S Himalayo pa se brez dodatne teže vzpnemo, po mehkem snegu smučka lepo plove, lahko smučamo agresivno, dokaj hitro, prav tako pa se je obnesla v spodnjem delu, ki je mestoma podoben poledeneli bob stezi - kljub dolžini je bilo smučanje zabavno in igrivo. Ko sem jih zmontiral me je takoj zmotila pozicija, ki je klasično - turno smučarsko pomaknjena nazaj, vendar so skrbi odveč, tako da je tovarniška oznaka za montažo super. Za nekoga, ki je navajen montiranih vezi bolj v center, pa ne bo noben problem, če se središče čevlja premakne centimeter ali dva naprej.

Tip snega danes: zgoraj mehak pršič, mestoma rahla skorja, v srednjem delu ojužen, spodaj pomrznjen in zvožen po poti, drugje ojužen. Bolj podroben opis smuči sledi po nekaj turah.

Še vedno sem pristaš širokih, trših smuči, ki omogočajo agresivno, hitro smučanje, Elanova Himalaya pa je odličen produkt, ki posega v freetour segment - hibrid med turnimi in freeride smučmi. Brez dvoma jo lahko uprabljamo vsak dan, ne glede na razmere. Vsem, ki se še vedno bojite širših smuči pa priporočam, da jih preizkusite, saj bo življenje lepše in lažje. Na koncu dneva pa bo tako kot širina smuči tudi nasmeh širši.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije