Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prvi sejem rabljene gorniške opreme

Gorenjski glas - Andraž Sodja: V soboto so na novi jeseniški tržnici v okviru projekta Julius oz. Tedna gora pripravili prvi sejem rabljene gorniške in alpinistične opreme, prvič pa so preizkusili tudi umetno plezalno steno.

Jesenice - Idejo za sejem je dal bodoči najemnik plezalne stene Matjaž Jeran iz društ­va Pod steno, ki bo na tržnici tudi izvajalo plezalno šolo. Na sejmu je ponujal dva para derez, turnosmučarske čevlje in nekaj drobnih kosov opreme: »Ob dejstvu, da sem prodal tri artikle, sem zelo zadovoljen. Upam, da bomo sejem še večkrat ponovili in da bo prišlo še več ljudi.« Na sejmu je bilo tokrat okoli deset prodajalcev z raznovrstno ponudbo rabljene opreme. Tako je Kostja Simončič z Bleda prodajal celotno svojo zbirko opreme. »Prodajam jo zato, ker me čaka operacija na peti in vem, da vsega tega ne bom več potreboval. Če ne bo kupca, jo bom podaril kateremu od društev,« je dejal. V sejemski ponudbi je bila tudi prava profesionalna oprema, tako je turni smučar in gorski tekač Marjan Zupančič iz Bohinjske Bistrice prodajal dva para tekmovalnih turnih smuči in tekmovalne čevlje. Sejem so zelo dobro sprejeli tudi obiskovalci, vseh je bilo okoli sto, ki si želijo, da bi sejem organizirali redno, saj bi tako ljudje lažje in predvsem ceneje prišli do opreme za gorništvo.

Plezalno steno je preizkusil tudi Miha Jekler, inštruktor športno plezalnega odseka Žirovnica. »Prvi vtisi so dobri, nekaj bo še treba popraviti, saj so nekateri oprimki slabo pritrjeni. Če bi bilo še malo topleje, pa bi bilo sploh v redu.« Da je mraz, na tržnici je bilo namreč le okoli pet stopinj pod ničlo, so se strinjali tudi prodajalci rabljene gorniške in alpinistične opreme.

Andraž Sodja

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije