Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Načrtujejo izvesti več kot dvajset

Lokalno.si - Gašper Stopar: ... planinskih tur in izletov. V soboto, 19. januarja, je v dvorani Gasilskega doma v Višnji Gori potekal redni letni občni zbor Planinskega društva Polž iz Višnje Gore. Delu minulega leta ter načrtom za prihodnost tega društva s številnim članstvom je prisluhnil tudi župan Dušan Strnad.

Občni zbor se je tokrat začel s potopisnim predavanjem predsednice Meddruštvenega odbora planinskih društev Ljubljana gospe Marinke Koželj Stepic o obisku Južne Amerike, nato pa je vse prisotne člane in goste pozdravil predsednik PD Polž Aleš Erjavec. Društvo trenutno šteje 230 članov. Letos načrtujejo izvesti več kot dvajset planinskih tur in izletov, pet množičnih pohodov ter dva pohoda za upokojence. Kot običajno bodo tudi letos nepogrešljivi pri izvedbi tradicionalnega pohoda po Jurčičevi poti, organizirali bodo Pohod po poti dveh slapov in pohod z lučkami, izvesti pa želijo tudi petdnevni tabor v Bavšici ter omogočiti vsakoletno izobraževanje vodnikov in markacistov. V letu 2012 so v sodelovanju z vrtcem Šentvid in Višnja Gora uspešno začeli s projektom planinska vzgoja, ki jo izvajajo člani društva. V bližnji prihodnosti načrtujejo planinsko vzgojo vzpostaviti še v ostalih vrtcih po občini.

Zbrano članstvo so pozdravili tudi gostje; predstavniki pobratenega PD Drago Bregar, TD Polževo, KUD Janez Cigler, PGD Višnja Gora, višnjanski župnik Janez Mihelčič, predsednica MDO Marinka Koželj Stepic, predsednik KS Višnja Gora Luka Šeme in župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Župan je v svojem nagovoru zlasti izpostavil izvedbo jubilejnega 20. Pohoda po Jurčičevi poti, ki bo tudi letos potekal prvo soboto v marcu (2. marec).

Zapisal in fotografiral: Gašper Stopar

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave
Značke:
informacije PD

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije