Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za planinca pomoč prišla prepozno

Žurnal 24: Na južni strani Begunjščice proti Prevali se je sprožil snežni plaz, ki je pod sabo pokopal planinca.
Večer-online: Turnega smučarja pokopal plaz /  Slovenske novice: Plaz odnesel planince

Snežni plaz je na južni strani Begunjščice proti Prevali zadel turnega smučarja. Drugi smučar, s katerim sta se skupaj odpravila na smuko, pa se je uspel rešiti in izkopati prijatelja, ki pa je zaradi poškodb umrl na kraju dogodka.

Kot so nam še povedali na državnem centru za obveščanje, so pri nesreči, ki se je pripetila nekaj po 14. uri, posredovali gorski reševalci iz Radovljice in helikopter vojske.

Ir. K.


Turnega smučarja pokopal plaz

Večer, Črna kronika: Pod Begunjščico je danes plaz zasul in pod seboj pokopal turnega smučarja, ki je na kraju umrl. Drugi smučar, s katerim sta se skupaj odpravila na turno smuko, se je uspel rešiti, so potrdili na kranjski policijski upravi.

Kot so pojasnili, je bil Operativno-komunikacijski center o dogodku obveščen okrog 14.30, na pomoč pa so se takoj odpravili gorski reševalci iz Radovljice. Prav tako je bil na kraju zdravnik. Aktivnosti še potekajo, tako da več področnosti še ni znanih. (sta)


Slovenske novice (26.01.13) - Boštjan Fon: Plaz odnesel planinca
BEGUNJE – Nekaj po 14. uri se je 50 metrov pod vrhom Begunjščice na južnem pobočju sprožil kložast plaz in s seboj odnesel turnega smučarja. Gre za arhitekta iz Kranja. Kot smo izvedeli od Tonija Smoleja, vodje intervencije s postaje GRS Radovljica, je nesrečnika plaz odnesel skoraj 500 metrov nižje, njegov turnosmučarski kolega pa je po podatkih na portalu SPIN 112 ušel iz objema plazu.

Oba turna smučarja sta bila odlično opremljena za takšno turo, morda sta bila le relativno pozna za spust po prej omenjenem južnem pobočju, kjer je precej napihanega snega, tam pa se tudi ustvarijo večje klože, ki so smrtno nevarne.

Ob sprožitvi reševalne akcije je poleg 11 gorskih reševalcev iz Radovljice in zdravnika Iztoka Tomazina s postaje GRS Tržič poletela tudi posadka helikopterja SV, ki je prepeljala moštvo čim bližje kraju nesreče. Hkrati je bil aktiviran tudi policijski helikopter, ki bi ob potrebi za obširnejšim reševanjem z Vršiča, kjer se usposabljajo gorski reševalci in lavinski psi, prinesel dodatno pomoč.

»Logistika takšne akcije je bila res na odličnem nivoju, naši odzivi so bili hitri, toda žal za nesrečnega turnega smučarja še vedno prepozni,« je povedal vodja intervencije Toni Smolej.

26.01.2013


GRS RadovljicaPlaz na Begunjščici -26.01.13
Kloža je bila danes popoldne usodna za turnega smučarja na južnem pobočju Begunjščice. Z vrha ga je plaz odnesel po pobočju, ki velja za zelo plazovito. Po prejemu obvestila smo reševalci odhiteli na kraj nezgode, žal ponesrečencu nismo mogli pomagati. V akciji je sodeloval helikopter Slovenske vojske.



GUC Zelenica: Plaz - 26. 1. 2013


Vecer.si 26.01.2013

Turnega smučarja pokopal plaz

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije