Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Trstenjakov pohod

Večer, Pomurje: Planinsko društvo Gornja Radgona organizira v soboto, 5. januarja, 9. Trstenjakov pohod iz Gornje Radgone in Negove v Rodmošce.

Izpred cerkve sv. Petra v Gornji Radgoni bodo pohodniki krenili ob 9.15, izpred objekta OŠ dr. Antona Trstenjaka v Negovi, ki je soorganizator pohoda, pa ob 10.30. Pohod poteka v spomin na teologa, psihologa, akademika in častnega občana dr. Antona Trstenjaka, pohodniki iz obeh smeri pa se bodo srečali v Rodmošcih pred njegovo rojstno hišo. (ng)

_____________________________________________________________________

"Pohod trej kralof"

KUD Budinci, občina Šalovci in KTD Andovci organizirajo v nedeljo, 6. januarja, "pohod trej kralof", kot so poimenovali pohod ob verskem prazniku treh kraljev. Pohod se bo začel ob 10. uri pred vaško-gasilskim domom v Budincih in bo potekal ob mejnih kamnih med Slovenijo in Madžarsko, ki ju je nekoč ločila tako imenovana železna zavesa. Pohodniki se bo zaustavili ob kamnu, ki označuje najsevernejšo točko Slovenije, se okrepčali na prostoru nekdanje obmejne stražnice v Budincih in se nato podali v Porabje, v Andovce. Pot, dolgo 12,4 kilometra, bodo zaključili s toplim obrokom v Budincih. Zaradi gibanja v obmejnem pasu morajo pohodniki imeti s seboj osebni dokument. (ng)
 

 

Vecer.si 03.01.2013

Tudi letos pričakujejo podobno udeležbo kot pretekla leta.
 
Tudi letos pričakujejo podobno udeležbo kot
pretekla leta. (Silva Eöry)

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije