Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nova smuška postojanka pod Uršljo goro

Slovenec (1933): Agilni smuški klub Guštanj-Kotlje si je nadel lansko leto lepo nalogo, da si postavi svoj dom, kar se je tudi uresničilo. Koča leži v višini 1000 m v senci Uršlje gore na Pokrovem travniku.

Okoli nje se nahajajo zavidanja vredni smuški tereni. Stoji baš na prehodni točki smuških izletov Uršlja gora- Mežica-Prevalje-Slovenj gradeč itd. Služila bo kot izbran start in cilj raznim smuškim in sankarskim tekmam. Tudi poleti bo koča prijeten dom planincem na poti na in raz Uršljo goro.
Kočo je postavil klub brez vsakih denarnih podpor. Les so darovali kmetje iz Kotelj in okolice, ki so deloma člani kluba oziroma mu naklonjeni. Največ, zaslug pa ima gotovo agilni klubov član g. Štangl Stanko, ki je ves svoj prosti čas žrtvoval za to, da se koča postavi. Koliko skrbi in dela je imel, pa vse je zvršil z veseljem in brezplačno. Čast - komur čast!

V koči ima prostora 20 ljudi. Oskrbovana bo koča za letos samo ob sobotah in nedeljah. Vendar se lahko kočo poseti tudi preko tedna in se ključi nahajajo pri posestniku Pokrovu.
Blagoslovitev in otvoritev koče bo dne 2. februarja — na Svečnico — ob 10 dopoldne. Blagoslovil jo bo klubov podpredsednik g. župnik Serajnik iz Kotelj, ki je klubu dosti pripomogel, da se tako lepo razvija.

To je samo začetek tujsko-prometnega dela v Guštanju in Kotljah v današnjih težkih časih. Klub pa bo posvetil tudi nadalje vse sile, da bo v čim večji meri propagiral tujski promet in s tem indirektno podpiral gospodarsko sedaj tako udarjeni kraj, da se današnje žalostne razmere vsaj kolikortoliko izboljšajo.
V nedeljo dne 15. januarja 1933 bo klubska tekma kluba Guštanj-Kotlje. Ako se snežne razmere ne bodo izboljšale, bo start v Selcah, cilj pa smučarska koča. Če pa zapade medtem še več snega, tedaj pa bo start in cilj v Guštanju. Že lansko leto je klub s svojimi tekmami dokazal, da so njegovi člani na leni polju doma. Hvalevredno pa je dejstvo, da so v Guštanju društva, ki so klubu jako naklonjena in ga v vsem podpirajo. Posebno je omeniti krajevni odbor Rdečega križa v Guštanju, ki postavi na tekmovalnih progah sanitetne postojanke pod vodstvom g. Kotnika Rajka, a na cilju pričakuje tekmovalce predsednik Rdečega križa g. dr. Boštjan Erath.

Zanimanje za tekmo je med prebivalstvom jako veliko in je pričakovati, da bo letošnji klubov praznik prinesel vsem prijateljem športa mnogo veselja.

Slovenec, 13. januar 1933
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije