Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smučarji-koledniki

Jutro (1923): Naši smučarji so v zadnjih dveh praznikih kljub megli in dežju po mestih in v dolini, le prišli na svoj račun. Obiskali so deloma Veliko Planino, deloma Križko planino.

Povsod je krasen sneg, smuka izvrstna in najlepši dnevi, sonce le tu in tam s kako meglico zasenčeno. Naš zimskosportni savez je brezdvomno zadel pravo, da je preskrbel za zimsko postojanko v naših planinah: najboljši dokaz je dejstvo, da je oba dneva bivalo v koči 42 smučarjev tedaj precej nad tem, kar si je do sedaj upala koča sprejeti pod streho! Velika Planina je bila oba dneva nepopisno lepa. Stari in izkušeni smučarji, ki so tudi pozimi v planinah doma, pripovedujejo, da bi film naših planin prav uspešno lahko tekmoval s švicarskim filmom, ki smo ga zadnjič gledali v Ljubljani. Oskrba v koči na Veliki Pianini je bila vkljub začetka prav dobra in ni dvoma, da nam bo nadomestovala planinski hotel. Slov. planinsko društvo naj pa skrbi za to, da napravi čim prej pošten planinski hotel na Veliki Planini, ki bi bil otvorjen vse leto in ki bi sčasoma postal središče našega smuškega športa.

Na Križko planino je imela »Skala« svoj izlet in je bilo tamkaj tudi nad 20 smučarjev. Kamničan pa je sopihal zvečer napolnjen z veselimi smučarji, od kojih je korakalo veselo prepevaje nato skozi Ljubljano v sklenjeni vrsti do 60 smučarjev.

Jutro, 9. januar 1923
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije