Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 31.12.12

Dva je odnesel plaz - Pohodniku je postalo slabo - Poškodovala si je nogo
Predviden razvoj vremena + Celje info

Ob 17.34 je na poti iz Robanovega kota proti Molički peči v občini Solčava, dva planinca odnesel plaz. Eden od planincev se je poškodoval. Pripadniki GRS Celje so planinca rešili in ju predali reševalcem NMP Mozirje, ki so ju odpeljali v bolnišnico Celje. Izpostava Kranj
Ob 11.55 je na Kriški gori, občina Tržič, pohodniku postalo slabo in je omedlel. Gorski reševalci postaje GRS Tržič so obolelega planinca prenesli v dolino, kjer so ga predali reševalcem NMP Tržič.
Ob 15.33 si je na področju Krna, občina Kobarid, planinka poškodovala nogo. Reševalci GRS Tolmin so poškodovano planinko oskrbeli, jo prenesli do terenskega vozila in prepeljali v ZD Tolmin v nadaljnjo oskrbo.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno jasno, le ponekod po nižinah bo večji del dneva megleno.
V torek se bo na Primorskem in Notranjskem ter delu osrednje Slovenije pooblačilo, drugod bo še sončno z jutranjo meglo po nižinah. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodni veter.
V sredo bo oblačno. Na vzhodu bo povečini suho, drugod bodo občasno rahle padavine, ki bodo v noči na četrtek povsod ponehale. Snežilo bo nad okoli 700 metrov nad morjem.
V četrtek bo suho vreme. V višjih legah in na Primorskem se bo delno zjasnilo.


Celje.info - kronika (31. dec 2012 ob 10.16): V nedeljo, 30. 12. 2012, ob 17:50, so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Celje na interventni telefonski številki 113 obveščeni, da je na relaciji Robanov kot – Molička peč, na območju Mozirja, snežni plaz zasul dva planinca. Pripadniki gorske reševalne službe, ki so se ob 18.30 zbrali pri bivaku v Mozirju, so v večernim urah opravili reševanje. Po klasični metodi reševanja so ob 23.22 in 0:51 enega za drugim spravili v dolino. Z reševalnima voziloma sta bila prepeljana na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da sta 21-letni planinca iz Mozirja in Mute utrpela sta lažje poškodbe.

Pri ogledu so policisti PP Mozirje ugotovili, da se je planincema med sestopom udrl sneg, zaradi česar sta drsela po strmem pobočju okoli 200 metrov in obstala okoli pet metrov pred globokim previsom. O gorski nesreči bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Celje.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije