Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 20.12.12

Jadralni padalec zasilno pristal - Predviden razvoj vremena
Delo, Kronika: Jadralec obvisel na drevesu
Dnevnik: Obtičal na 20 metrih

Ob 16.00 je zasilno pristal jadralni padalec na drevesu okoli 25 metrov visoko v naselju Zavrh pri Borovnici v občini Vrhnika. Aktivirani so bili reševalci GRS Ljubljana in ga nepoškodovanega rešili z drevesa.

Predviden razvoj vremena

Danes bo pretežno jasno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla, ki se lahko ponekod zadrži večji del dneva. Ponoči se bo od zahoda oblačnost povečala.
Jutri bo pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo na Primorskem padla kakšna kaplja dežja, sicer pa bo povečini suho.
V soboto se bo na Primorskem in v višjih legah delno zjasnilo, po nižinah pa bo večinoma megleno ali oblačno.
V nedeljo se bo oblačnost spet povečala. V severnih krajih bodo ponekod možne rahle padavine, prevladovalo pa bo suho vreme. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter.


Delo, 21. 12. 2012, Kronika: 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dnevnik, 21. 12. 2012: Obtičal na 20 metrih

Vrhnika. Skok 49-letnega padalca se je v sredo popoldne predčasno končal 20 metrov nad tlemi. Padalec se je pognal z vzletne steze Zavrh pri Borovnici in letel vse do bližnjega srečanja z visokim drevesom. Na višini okoli 20 metrov je pristal v krošnji drevesa in obtičal na njem. Policiste so o nesrečnem koncu poleta obvestili okoli štirih popoldne, dve uri in pol pa je trajalo, preden so reševalci 49-letnika spravili na tla. Padalec jo je na srečo odnesel le z lažjimi poškodbami. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo, o dogodku pa so obvestili tudi pristojno službo agencije za civilno letalstvo, ki bo preučila, kaj vse je botrovalo nesreči, ki bi se lahko končala tudi tragično.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije