Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

12. Spominski pohod GRS Bohinj

skupinska na KrediTokrat smo se v spomin na naše pokojne reševalce odpravili na Slatno (2077 m) in Kredo (2025 m). Vreme in čudovito okolje sta poskrbela, da se je stodevetnajst udeležencev pohoda v dolino vrnilo polnih lepih občutkov.

V nedeljo, 21. oktobra, smo se podali na dvanajsti pohod po Fužinarskih planinah in okoliških vrhovih. Pohod organizira Bohinjsko društvo Gorske reševalne službe v spomin na pokojne reševalce, ki so pred nami pomagali ponesrečencem v tem lepem gorskem svetu.

   
   
   
 
Prijetno toplo jesensko vreme, čudovite barve in tradicija so poskrbeli za veliko število udeležencev.  S prvimi sončnimi žarki smo v nekaj skupinah prišli na lepo zeleno planino Laz. Slana je poskrbela za bolj jesensko vzdušje, gostoljubni Fužinarji pa za čaj, s katerim smo se greli, ko smo čakali da se je vsa skupina zbrala med stanovi. V dolgi kači smo ubrali za naše pohode »novo« pot. Po brezpotju smo se povzpeli do grape med Slatno (2077 m) in Prvim Voglom (2181 m). V grapi sta Robert in Borut pripravila vrvno ograjo, ki je malce olajšala vzpon. Od vrha grape proti Slatni je le kakih pet minut hoje. Od tam do počitka z malico na Kredi (2025 m) pa mogoče še deset minut. Toplo sonce, mirno ozračje, sproščen klepet in malica.

Prijetno spočiti smo se spustili na planino Dedno polje, kjer so nas Boltarjevi pričakali s čajem. Pohod smo okoli druge ure popoldan zaključili v Kožah na Planini pri Jezeru, kjer so nas Matej, Irena in Tomaž pogostili z okusnim kosilom.
   
   
   
 
Varne poti in se vidimo prihodnje leto na pohodu!
 
Društvo GRS Bohinj, Andrej Rožič
Foto: Robert Klančar, Borut Gogala in Gabrijel Rožič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije