Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slikarka na večer

Primorske novice - Danijel Cek: ... pred rojstnim dnevom omahnila nad ljubljenim Ospom

V sredo je med slikanjem Ospa omahnila v globino 59-letna slikarka Majda Amigoni Schlungbaum. Gasilci so jo našli mrtvo 70 metrov dalečv obzidanem jarku hudourniškega potoka.

OSP ► “Mama te opazuje, čisto blizu je,” je na vrhu ene od sten nad Ospom, od koder je v sredo popoldne omahnila v smrt Majda Amigoni Schlungbaum, s solzami v očeh danes bral prijateljevo sožalno sporočilo njen sin Andrej Modic. Slikarka, ki je v Osp zahajala že 27 let, zadnjih deset pa v njem živela, v sredo ni dokončala svoje zadnje slike. S skale, kjer je slikala, je omahnila približno 50 metrov v globino, nato pa jo je hudourniški potok odnesel še pod zemljo.

Prvo obvestilo o pogrešani so na koprskem OKC-ju sprejeli ob 19.27. Na kraj so nemudoma napotili policiste, ki so s termovizijo pregledali teren, vendar pogrešane niso našli. Policistom so se pri iskanju kmalu pridružili gasilci PGD Osp. Ob 22.04 so na vrhu stene nad vasjo našli slikarsko opremo, pet minut kasneje pa pod steno zlomljeno vejo in čevelj. Naslednjih 20 minut so prečesavali teren pod steno, nato pa so poklicali koprske poklicne gasilce, ki so se spustili v podzemno strugo hudourniškega potoka. Ob 23.34 sta gasilca našla truplo pogrešane. Po neuradnih ocenah naj bi pokojna padla približno 50 metrov globoko, nato pa jo je voda odnesla še 70 metrov po strugi navzdol.

V sredo pod noč je Modic doživljal najtesnejše ure svojega življenja. “Po telefonu mi je zjutraj rekla, da si bo vzela prost dan in bo šla malo slikat. Bravo, prav imaš, sem ji rekel in vprašal, kaj gre slikat. Odgovorila je, da Osp,” nam je pojasnil in dodal, da bi sliko podarila svoji prijateljici v vasi. Ni pa mu povedala, kam gre slikat Osp. Modic se je pozno popoldne vrnil iz Ljubljane, mame pa še ni bilo domov. Ko je že padel mrak, ga je z maminim možem začelo skrbeti, kod hodi, zato sta jo najprej iskala po vasi ...

DANIJEL CEK

25.11.2010

S stene je padla skoraj na domače dvorišče

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije