Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pohod ob Rapalski meji

 


Glavni mejnik št. 39
Foto: Dušan Škodič

četrtek, 13. september 2012, ob 11:39, Vlasta Pečelin, ogledov: 1014

...  bo organiziran v nedeljo, 16. 9. 2012, s pričetkom ob 9. uri iz centra Žirov.

Turistično društvo Žiri vas prav prisrčno vabi na prireditev ''Pohod ob Rapalski meji'', ki bo v nedeljo, 16. septembra 2012, s pričetkom pohoda ob 9. uri v Žireh. Štart bo izpred Turistične informacijske točke v centru Žirov. Od tukaj se bomo podali skozi Stare Žiri ter Tabor proti vasi Breznica. Pot se bo vila ob mejnikih do tistega glavnega mejnega kamna številka 39, ki stoji pod vasjo. Skozi vas Breznica ter po grebenu se bomo povzpeli na skoraj tisoč metrov visoki Mrzli vrh. Pri naslednjemu glavnemu mejniku 38 bo ponovno postanek ob kozarcu čaja in koščku kruha. Ob postankih bo popestreno s krajšim kulturno zgodovinskim programom ter zgodovinsko uprizoritvijo v organizaciji zavoda ''Ad Pirum''. Po spustu do Ledin'ce, kjer nas bo pri cerkvi sv. Ane ob mežniji pričakal topel obrok, bomo ob druženju z udeleženci pohoda in kulturnim programom obeležili letošnjo 65. obletnico ukinitve te nesrečne meje in priključitve Primorske k matični domovini. 

PROGRAM
Slavnostni govornik: novinar urednik, režiser in scenarist Jadran Sterle;
Vokalna skupina Gallina;
Mladi glasbeniki;
Dramska uprizoritev v organizaciji Ad Piruma - zavoda za intelektualne dejavnosti;
in še ostali nastopajoči. 
 
Spoštovani,
naj vam ''Pohod ob Rapalski meji'' približa in predstavi naravo, vasi in ljudi, ki so bili nekdaj vpeti v nasilno urezano mejo.
 
Prijave za udeležbo se zbirajo od 8. ure dalje na štartu v centru Žirov pri Zadružnem domu, kjer se bo vplačal prispevek (7 €) za topli obrok in pogostitev na poti. 
 

eXTReMe Tracker