Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pot do Martuljških slapov bo varnejša

Gorenjski glas - Marjana Ahačič: Občina Kranjska Gora je pridobila več kot sto tisoč evrov evropskih sredstev za obnovo nevarne poti do Martuljških slapov. Dela bodo končana do sredine septembra.

Gozd Martuljek - Že več let so domačini opozarjali na nevarnost, ki preti obiskovalcem, ki se skozi sotesko opravljajo k Martuljškim slapovom oziroma proti planini Jasenje. Zato je občina Kranjska Gora pripravila projekt obnove poti od izhodišča do spodnjega Martuljškega slapu oziroma do priključka na gozdno cesto proti planini Jasenje. Po projektu naj bi pot večinoma ostala nespremenjena, na krajšem odseku na najožjem delu soteske pa je predviden dvig poti na koto visokih voda; postavili bodo stopnice in brvi, v nadaljevanju pa jo usekali v skalo in postavili na konzolo. »Čeprav so bile vse tehnične ureditve v vplivnem območju hudournika načrtovane v skladu z najnovejšimi dognanji stroke, nam izdelovalec ni zagotovil, da bi bila pot lahko odprta, ampak je priporočal postavitev znaka za prehod na lastno odgovornost,« pojasnjuje Vida Černe z občine Kranjska Gora.

Občina je za prvo fazo rekonstrukcije poti pridobila evropska sredstva iz programa Interreg. V okviru te faze bodo do sredine septembra razširili dostopno pot, posekali in odstranili drevesa ter zakoličili palisade. »Postavljene bodo palisada in dvojne lovilne mreže, podajno lovilna ograja in varovalne mreže ter izvedena zaključna dela, kot je zatravitev in ureditev površin po izvršenih delih. Pogodbena dela bodo zaključena do predvidoma 15. septembra,« pojasnjuje Černetova in dodaja, da je bil zaključek del načrtovan že za konec junija, a se je eden od neizbranih izvajalcev na razpis pritožil, zato se je začetek del zavlekel v poletje. »Revizija je sicer pokazala, da smo izvajalca izbrali v skladu z zakonodajo, vendar je zaradi pritožbe prišlo do zamude, zato dela potekajo med poletno sezono. Seveda moramo dela pravočasno končati, če želimo črpati odobrena EU sredstva.«

Marjana Ahačič

06.08.2012

Občina je za prvo fazo rekonstrukcije poti pridobila evropska sredstva iz programa Interreg. V okviru te faze bodo do sredine septembra razširili dostopno pot, posekali in odstranili drevesa ter zakoličili palisade.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije