Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinske vesti

Slovenec (1902): Vseslovansko planinsko društvo se namerava osnovati o priliki vseslovanske razstave v Petrogradu l. 1904. Za naše kraje bi bilo tako društvo velikanska dobrota.

V Triglavski koči na Kredarici je bilo do dne 18. t. m. 125 turistov. Tujci so s postrežbo v vsakem oziru kar najbolj zadovoljni; saj je pa tudi vse izvrstno: jed in pijača ter postelja.

Nova pota in koče
Podravska podružnica »Slov. plan. Društva« je prvič bolj javno nastopila z otvoritvijo novega pota k slapu »Šumiku«. Megleno jutro je sicer marsikoga splašilo, da je raje ostal doma, vendar se je zbralo nad 50 turistinj in turistov. Podravska podružnica je ravnokar dovršila lepo in udobno pot od »Stare glažute« do Sv. Urha ter jo tudi zaznamovala. Zdaj je mogoče brez vodnika priti iz Maribora črez sv. Bolfank, Sv. Urh na Klopni vrh in Št. Lovrenc. Krajše ture se lahko napravijo iz Ruš ali Št. Lovrenca. Tudi je zaznamovala pot iz Št. Lovrenca črez Petelinjek, Brv in Pesek pod Roglo do St. Kungote, odkoder je le še uro hoda v Zreče. Na Rogli (1517 m) je razgled, kakršen je le mogoč z visokih vršacev. Gora leži prosto ter je skoraj brez večje vegetacije. V bližini pač manjka planinske koče, ki bi se morala postaviti na krasni Konjiški planji. Ko postavi Podravska podružnica prej ali slej kočo pri Sv. Urhu, bode izkušala tudi tamkaj priskrbeti turistom zavetišče.

Slovenec, 28. avgust 1902

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije